27 Şubat 2014 Perşembe

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Ofansif Orta Sahalar

İspanya’nın birbirinden mükemmel isimlere sahip olduğu bir pozisyon, orta sahanın hücum kanadı. Buradan kadroya girecek çok önemli isimler var. Andres İniesta, David Silva, Santi Cazorla, Juan Mata. Girme potansiyeline sahip ve benim mutlaka olmasına inandığım İsco. Burada oynayabilecek başka yetenekler de var ancak bu isimlerin arasında olma ihtimalleri neredeyse yok.

26 Şubat 2014 Çarşamba

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Merkez Orta Sahalar

İspanya’nın en güçlü yeridir orta saha. Yetiştirdikleri orta saha oyuncuları ve oynadıkları tiki-taka ile Dünya futboluna damga vurdular. Kadroda bu yerin sahibi belli. Xavi Hernandez. Ne var ki Cesc Fabregas farklı bir yerde oynatılsa da orijinal mevkisi burası. Burada Del Bosque’nin tercih edecekleri belli ama adından burada bahsedeceğimiz birkaç isim daha kadroda yer bulmaya çalışacak.

25 Şubat 2014 Salı

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Defansif Orta Sahalar

İspanya’nın savunma göbeğinde çok önemli iki ismi olduğu gibi orta sahanın defansif yönünde oynayan de iki önemli ismi var. Barcelona’lı Sergio Busquets ve Real Madrid’li Xabi Alonso. Del Bosque’nin bu iki ismi genelde beraber tercih ettiğini düşündüğümüz zaman onların arkasında bekleyecek, kadroda yer alacak biri daha olacaktır. Burada Del Bosque’nin kaliteli birkaç alternatifi var.

24 Şubat 2014 Pazartesi

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Merkez Savunmacılar

İspanya savunma ortasında oynayan oyuncular açısından Dünyanın en şanslı ülkelerinden biri. Dünyanın en iyi stoperlerinden Sergio Ramos ve Gerard Pique’ye sahip olma avantajına sahipler. Ancak bu ikilinin alternatifleri kimler olabilir? Carles Puyol’un uzun süredir sakatlık sorunları ve yaşlanmış olması nedeniyle burada farklı seçenekler ortaya çıkıyor.

23 Şubat 2014 Pazar

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Sol Bekler

Joan Capdevila, İspanya’nın 2008 Avrupa ve 2010 Dünya şampiyonluklarında önemli roller üstlenmiş ve işini de oldukça iyi yapmıştı. 2010 sonrasında ise İspanya sol bek sorunu çekecek mi derken, ortaya çıkan Jordi Alba hem genç olması hem müthiş hücum yetenekleriyle Capdevila’dan daha önde bir sol bek olarak İspanya’ya avantaj sağladı. Özellikle Euro 2012’de gösterdiği performansla bu bölgenin 1 numarası olduğunu ilan etmiş oldu. Burada ben Alba’nın yanında gidebilecek ikinci sol beki yada O’nun sakatlığı durumundaki alternatifini aramaya çalışacağım.

22 Şubat 2014 Cumartesi

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Sağ Bekler

Sergio Ramos’un Puyol sonrası savunma ortasına geçmesiyle beraber İspanya takımının en arızalı yeri olarak savunmanın sağı ön plana çıktı. Euro 2012’de İspanya şampiyon olurken Arbeloa’nın hücümdaki yetersizliği hepimizi adeta çıldırtmış böyle bir kadronun sağ beki bu adam olur mu dedirtmişti. Tabii ki Arbeloa’nın devamlılığı, istikrarı, savunmadaki başarıları ve tecrübesi O’nu orada ön plana çıkarsa da İspanya’nın Brezilya’da çok daha komple bir isme ihtiyacı olacak. Peki hangi isimler Brezilya’da İspanya’nın sağ beki olmayı başarabilirler?

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Kaleciler

Dünya Kupasına doğru zaman azalmaya başladı artık. Ülkelerin kadrolarını belirlemeleri açısından son üç aylık dilime de girilmiş oldu. Mayıs ayının ortalarında ilk kadrolar oluşturulacak. İspanya açısından da bu durum böyle söylenebilir. İspanya’nın elinde çok tecrübeli ve kaliteli oyunculardan kurulu bir kadro var. Özellikle bazı mevkilerde Del Bosque’nin çok fazla seçeneği ve karar vermesini zorlaştırıcı durumlar var. Üç ay kadar bir zaman olmuş olmasına ve bu süreçte sakatlık, form durumuna göre değişiklikler olabilecek olsa da ben şimdiden İspanya’nın elindeki kadroyu ve seçeneklerini değerlendirmeye çalışacağım. İlkyazım da kaleciler hakkında olacak.