22 Mayıs 2010 Cumartesi

İspanya'nın Geleceği: Isco


Francisco Roman Alarcon Suarez. Kısaca Isco. Valencia’nın dünya futboluna hediye etmek üzere olduğu bir yıldız adayının ismi. Yazımızda İspanyolların yeni 10 numarası olmaya aday bu genç yeteneğini yakından inceleyeceğiz.

Isco ile ben geçen Mayıs ayındaki Avrupa 17 Yaş Altı şampiyonasında tanıştım. Evvelden de ismini duymuş olmama rağmen, bu yeteneği o turnuvada izleme şansı buldum. Üç maç sonunda rakipleri perişan eden önceki iki turnuvanın şampiyonu İspanya, ne var ki üç maçı da 0-0 bitirerek grupta 3. olup elenmek zorunda kalmıştı. Sarabia, Borja, Koke, Muniain, Isco gibi önemli yeteneklerle elenmek şaşırtıcı olmuştu. Isco, turnuvanın dikkat çeken isimlerinden biri olmayı tam olarak başaramadı. Oynadığı futbol ve muazzam tekniği ile ön plana muhakkak çıktı ama sanırım İspanya daha ileriye gidebilse Isco’da şampiyonaya damga vuracaktı.

Isco, geçen yaz Valencia A takımıyla birlikte yaz kampına katıldı. Hatta bir hazırlık maçında gol de attı. Isco’yu bu kez Ekim ayında Dünya 17 Yaş Altı şampiyonasında izledik. Yarı finalde Nijerya’ya biraz şansız bir şekilde elenen İspanya takımı, üçüncülük maçında ise Kolombiya’yı yazımızın konuğu Isco’nun golüyle yenmeyi başardı.

Isco, bu turnuvada çok daha fazla ön plana çıkmayı başardı. Isco özellikle B.A.E. maçında attığı mükemmel gol ve asistiyle ne denli yetenekli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Isco, 1992 doğumlu ve şu an Valencia B takımı olan, Valencia Mestella’da oynuyor. 18 yaşındaki Isco, şu an yaş olarak bir yaş küçük olmasına rağmen 1991 jenerasyonu ile birlikte 19 Yaş Altı Milli takım kadrosunda da yer alıyor. Temmuz ayındaki UEFA U-19 şampiyonasında da Canales ve Thiago’nun ardında kadroda yer alma ihtimali var.

Valencia’lı süper yetenek, Valencia’nın yeni David Silva’sı olarak gösteriliyor. Isco’yu şöyle tarif edebiliriz size. Tam bir 10 numara. İnanılmaz bir top tekniğine sahip. Büyüleyici bilekleriyle, inanılmaz kolay çalım atıyor. Oyun zekası ve müthiş pas kabiliyetiyle takımın orkestra şefi adeta. Isco’nun kullandığı duran toplar ve frikikler de neredeyse gol yarısı.

Isco’nun eksik yanları için söylenebilecek ilk şey ise fiziki mücadeleler için henüz çok kuvvetli olmaması ancak fundementalinin yüksekliğiyle de bunun üstesinden gelebiliyor.


David Silva’nın takımdan ayrılmasının muhtemel olmasıyla birlikte, Isco’nun bu sezon Valencia takımında kendine yer bulmasını bekliyorum. Bu sezon bazı maçlarda 18 kişilik takım kadrosuna alınan ve bençte oturan Isco’nun önümüzdeki 1-2 sezon içinde çok büyük bir popülariteye sahip olması beklentisindeyim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder