15 Şubat 2012 Çarşamba

Martin Montoya



La Masia’nın son dönemde yetiştirdiği en etkileyici isimlerden biri de Martin Montoya. Hem İspanya Milli takımının hem de Barcelona savunmasının sağ tarafını uzun yıllar alıp götürecek bir isim Montoya.

14 Nisan 1991 doğumlu olan Montoya, 8 yaşında giymeye başladı Barcelona formasını. 2009 yılında Barcelona B takımında oynamaya başlayan Martin Montoya, geçen yıl da Barcelona A takım formasını 2 kez giydi. Zaman zaman ilk 18’e de alınan Montoya, geçen yaz Del Bosque tarafından Şili ve Lihtenştayn milli maçları için aday kadroya dahil edildi.

Martin Montoya, Barcelona alt yapısında gösterdiği başarılı performansla İspanya U17 ve İspanya U19 takımlarında yer almayı başarmış bir isim. 2010’dan itibaren İspanya U21 takımında da forma giymeye başlayan Montoya, geçen yaz Avrupa Şampiyonu olan İspanya takımında Azpilicueta gibi bir ismin önünde tüm maçlarda forma giydi. Martin Montoya halen İspanya U21 takımının oyuncusu. Muhtemelen bu yaz herhangi bir sakatlık sorunu vs. yaşamazsa Olimpiyat kadrosunda da yer alacak.

Martin Montoya, Guardiola’nın da gözde oyuncularından biri. A takıma zaman zaman Montoya’yı alan Guardiola’nın gelecek sezon artık Montoya’ya A takımda forma vermesi bekleniyor. Dani Alves’i bu sezon önde de kullanan Guardiola için Montoya iyi bir alternatif olacak. Martin Montoya’yı zaten Guardiola takımda görev vermeyecek olursa Montoya’nın Barcelona’da kalması uzun sürmeyebilir.

Martin Montoya’nın peşinde Chelsea, Arsenal, Tottenham gibi Ada’nın büyük kulüplerinin yanı sıra Bayern Münich ve Valencia gibi talipleri var ve bu takımlar Montoya transferi için son derece ciddiler. O’nu alabilmek için iyi fiyat verecekleri de kesin. Barça eğer Montoya’ya şans vermezse, Oriol Romeu  transferinde olduğu gibi bir yola da gidebilir.

Hem savunmada hem de hücumdaki özellikleriyle komple bir futbolcu olan Montoya, iyi bir bekte olması gereken; hız, teknik, enerji, kademe anlayışı, güç gibi sıralayacağımız özelliklerin hepsine sahip. Bu yetenek ve özelliklerin yanında bir de La Masia’nın O’na kazandırdığı futbol bilgisiyle beraber önümüzdeki 10 yıl için dünyanın en iyi birkaç sağbekinden birisi olması çok büyük bir olasılık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder