13 Şubat 2012 Pazartesi

Yeni Fabregas: Jon Miquel Toral



Cesc Fabregas ismi bir devrimdir. Başta Arsenal olmak üzere Ada kulüplerinin İspanya’yı, özellikle de Barcelona’yı keşfetmesinin devriminin adıdır Fabregas.

Arsene Wenger’in 2003 yılında, Barcelona alt yapısından kopardığı Cesc Fabregas, İngiltere’nin en iyi futbolcuları arasına girdikten sonra başta Arsenal ve Liverpool olmak üzere büyük Ada takımları gözlerini İspanya’ya diktiler. Herkesin amacı yeni bir Fabregas daha bulabilmekti. Arsenal’in Fabregas başarısının ardından, M.United’ın yine benzer şekilde Barça’dan aldığı Pique’nin kalitesi de gözükünce, tüm takımların iştahı kabardı.

Chelsea, Sergio Tejera’yı Espanyol’dan, Liverpool, Dani Pacheco’yu Barça’dan, Suso Fernandez’i Cadiz’den, Antonio Barragan’ı ve Daniel Ayala’yı Sevilla’dan, Arsenal Fran Merida’yı ve Ignasi Miquel’i Barça’dan transfer ederek yeni Fabregas’lar, Yeni Pique’ler arayışına girdiler.

Bu furya bitmek bilmiyor tabi. Geçen kış da M.City, Denis Suarez’i Celta’dan, Arsenal ise Hector Bellerin ve Jon Miquel Toral’ı Barcelona’dan transfer etti. Geçen ay da yine M.City, Jose Angel Pozo’yu Real Madrid’den transfer etti. Ada’nın devlerinin alabildikleri isimler tabii ki bunlar. Almak isteyip de alamadıkları çok sayıda İspanyol ve Barça’lı genç daha var.

Geçen kış Londra’ya gelen Jon Miquel Toral ise Fabregas’ın yolundan giden önemli bir isim. O da Cesc gibi bir Barça’lı. O da tıpkı Cesc gibi 16 yaşında Londra yolunu tuttu ve aynı mevkide oynuyor. Jon Toral ile Arsenal bugün profesyonel kontrat imzaladı. Gelecek yıldan itibaren O’nu A takımda görmeye başlayacağız.
1995 doğumlu genç yetenek Sergi Samper ile birlikte La Masia’nın yeni Xavi’si gözüyle bakılan bir isimdi. Ancak Toral, Arsenal’in teklifini kabul ederek yeni Xavi olmayı Samper’e bırakarak, yeni Fabregas olmayı tercih etti. İspanya U17 takımında da oynayan Toral’ın annesinin İngiliz olması da bu transferin gerçekleşmesinde önemli rol oynamıştı.

Sol ayaklı, oldukça teknik ve yaratıcı bir orta saha oyuncusu olan Toral’ın Ada’da geride kalan bir yıllık performansından Arsenal kulübü ve Wenger son derece memnun ve O’na profesyonel kontratı 17 yaşına yeni girdiği şu günlerde yaptılar.

Futbol’da özellikle son beş yılda artık bir gerçek var. Başta Barcelona’da olmak üzere İspanya’da yetişen gençler, her yıl birer ikişer Ada yolunu tutuyor ve aralarından önemli yıldızlar çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek. Toral’da bunun adaylarından biri.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder