13 Şubat 2012 Pazartesi

Yeni Puyol: Marc Muniesa




Barcelona’nın efsane oyuncusu Carles Puyol artık futbolunun son baharında. 34 yaşına giren yıldız futbolcu gerek İspanya Milli takımında gerekse de Barcelona’daki dönemi artık bitmeye yaklaşıyor.

Geçen sezondan beri sakatlıklarla boğuşan efsane futbolcu, futbolunun her döneminde müthiş bir profesyonel olmuş ve neredeyse sakatlık yaşamadan ve hem form düzeyi yüksek olarak bugünlere gelmişti. Ancak şimdilerde eski gücünden uzak. Oynadığı maçlarda yine kalitelisini konuşturan oyuncunun bundan sonra yine sakatlıklar yaşaması da muhtemel. Bu nedenle Puyol için artık son yıllar yaklaşıyor.

Barcelona’nın Puyol’un boşluğunu doldurmak için alternatifi ise hazır. İspanya Milli takımında Puyol’un boşluğu Sergio Ramos ile doldurulacaktır ama Barça’ya da bir alternatif şart. Barça’nın ise burada başvuracağı yer ise tabii ki La Masia. Barcelona futbol akademisinin yetiştirdiği ve iki sene önce de ilk kez Barcelona formasını henüz 17 yaşındayken bir isim bu yerin adayı. Barça’nın yeni Puyol’u, Marc Muniesa olacak.

1992 doğumlu olan Marc Muniesa, İspanya U17 ve U19 yaş düzeylerinde savunmanın en önemli ismi olmayı başarmış bir oyuncu. Stil açısından Puyol’a çok benzeyen Muniesa, savunmanın ortasında ve solunda oynayabiliyor. Puyol gibi O da çok hızlı bir savunma oyuncusu ve bir an olsun mücadeleyi bırakmayan hırslı bir yapısı var. Sezgileri güçlü ve tıpkı Puyol gibi ilk hamleleri yerinde olan bir futbolcu. Muniesa saçlarıyla bile Puyol’dan esintiler veriyor.

Muniesa’yı 2009 yılındaki Avrupa 17 yaş altı şampiyonasında izleme şansım oldu ve çok beğendim. Geçen yaz kadroya alınmasına rağmen sakatlığı nedeniyle FIFA U-20’de yer alamadı. Şuan ise İspanya 21 yaş altı takımının da kadrosunda yer alıyor.

19 yaşındaki Muniesa, 2009 yılından bu tarafa Barcelona B takımında üçüncü sezonunu geçiriyor ve 62 maç oynadı. Muniesa, tıpkı Puyol gibi zaman zaman hücuma çıkıp gol de atan bir oyuncu. Geçen yıl bugünlerde Muniesa, ile Barça yeni bir kontrat yapmış ve genç yıldız adayı için 30 milyon €’luk bir satın alma bedeli koymuştu.


Muniesa bu sezon B takımında oynamaya devam edecek ama gelecek sezon Barcelona forması altında O’nu izliyor olacağız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder