9 Ekim 2009 Cuma

İspanyol Genç Yıldızlar


Ander Herrera(Real Zaragoza-20 yaş)

İspanyollar, oyunun iki yönünü de iyi oynayan ama özellikle ofans yetenekleri hayli yüksek, teknik, çabuk oyuncular yetiştirmekte en önde gelen ülkelerden biri durumunda, belki de en iyisi. Xavi, İniesta, Silva özellikle son dönemlerdeki performanslarıyla çığır açan oyuncular olma özelliği taşıyorlar. Bu sezon La Liga’ya tekrar yükselen Real Zaragoza forması giyen 20 yaşındaki Ander Herrera’da, özellikleri itibariyle İniesta’ya oldukça benziyor.

1989 yılında Zaragoza’da doğan Ander, Zaragoza alt yapısının bir ürünü. Geçen sezon ilk kez A takımda oynamaya başlayan, Ander Herrera kısa sürede hem taraftarlar hem de takım yönetimi tarafından kabul görüp, sevilmeyi başardı. Zaten beklentilerde O’nun daha çok küçükken bile büyük bir oyuncu olmasıydı.

Üst düzey tekniğini, futbol aklıyla da birleştiren bu yetenek; özgüveni yüksek, nerede ne yapacağını gerçekten çok iyi bilen bir oyuncu. Bu yüksek tekniğinin doğal sonucu olarak da kolay adam geçebiliyor ve derinlemesine çok iyi paslar çıkartabiliyor. Ben, Zaragoza’nın 8 numaralı formasını giyen Ander Herrera’yı kesinlikle, çok dikkatli bir şekilde izlemenizi öneririm. O’nun mayasında büyük bir oyuncunun izleri var.

Iker Muniain(Athletic Bilbao-16 yaş)







 
Athletic’in sadece Basklı oyuncuları oynattığını biliriz. 32 yaşındaki Joseba Exberria’da bu Athletic sisteminin en önemli ürünlerinden biriydi. Joseba artık futbolun son günlerine geldi. Bilbao taraftarının gönlünü ise yeni bir isim kazanmaya hazırlanıyor. 16 yaşındaki Iker Muniain.

İspanya 17 yaş altı milli takımının da önemli bir parçası olan İker, Caparros tarafından bu sezon A takıma alındı ve Young Boys’a karşı da Avrupa ligi maçında forma giydi. İker Muniain, takımın önemli bir parçası olacak. İkinci bir forvet olarak nitelendirebileceğimiz Muniain, 1.67 boyunda topla çok hızlı bir oyuncu. Üstün sürati, çok rahat adam geçebilme özellikleriyle, Athletic taraftarı şimdiden O’na gönlünü vermiş durumda. İnanılmaz bir destek var. Bu da sanırım O’nun büyük bir oyuncu olması için önemli bir itici güç olacak.  Caparros, La Liga’nın ilk haftasında O’na ilk 11’de şans vererek yeni bir yıldızın doğuşunu öne çekiyor.

Pedro Rodriguez(Barcelona-22 yaş)

Barcelona’da bugünlerde en çok konuşulan isimlerden biri Pedro. Geçen sezon Guardiola’nın gelişiyle birlikte A takıma alınan ve zaman zaman kadroda kendine yer bulan Pedro, bu sezon yaz döneminde dikkatleri çekti. Önce Athletic’e attığı gol, ardından da Shaktar maçındaki golüyle süper kupayı getirmesi Pedro üzerindeki ilgiyi daha da artırdı. Barça yönetimi de yeni yıldız adaylarının kontratını beş yıl daha uzattı.

Pedro kısa boyu, çabukluğu ve kolay adam geçmesi gibi özelliklerinin yanı sıra topa isabetli ve sert vuruşları da var. Messi, İniesta, Xavi, Bojan gibi teknik, kısa, çabuk oyuncularla birlikte oynamanın verdiği büyük avantajla, futbolunu geliştireceğini ve önemli bir oyuncu olarak sivrileceği kanısındayım.

Ignacio Camacho(Atletico Madrid-19 yaş)

Zaragoza doğumlu olan Camacho, Real Zaragoza alt yapısında futbola başladıktan sonra 2005’de Atletico alt yapısına transfer edildi. Orta sahada defansif ön libero olarak oynayan Camacho, 2007-08 sezonunda A takımda da forma giymeye başlayan Camacho orta sahadaki enerjisi ve liderlik özellikleriyle bu sezon da Raul Garcia ve Assunçao’nun arkasında forma şansı bulacak. Camacho’yu U-17, U-19 yaş düzeylerinde birçok kez izleme fırsatı bulmuş biri olarak, İspanyol futbolunda değerli bir isim olarak yer alacağı düşüncesindeyim.

Camacho, bu yaz oynanan U-21’i sakatlık sorunu nedeniyle kaçırdı. Henüz sakatlığı tam olarak geçmiş değil. İlerleyen haftalarda sakatlığının düzelmesiyle takımda kendine yer bulacaktır.

Cesar Azpilicueta(Osasuna-20 yaş)

1989 Pamplona doğumlu olan Basklı oyuncu, Osasuna alt yapısından yetişti ve üç sezondur da A takımda forma giyiyor. 17 yaşında La Liga tecrübesi yaşamaya başlayan Cesar, İspanya genç milli takımlar düzeyinde her yaş grubunda başarıyla forma giyip, kaptanlık yapıp takımların as oyuncularından biri olmayı başarmıştı. Savunmanın sağında oynayan Cesar Azpilicueta, savunma özelliklerinin yanı sıra ofansta da son derece etkili bir oyuncu. Zaten, eskiden daha çok orta sahada görev alıyordu.

Halen İspanya U-21 takımında da oynayan Cesar, gösterdiği başarıyla İspanya milli takımındaki yerini de yakın bir zamanda alacak. Güney Afrika’da yapılacak dünya kupasında da kadroda yer alabileceği düşüncesindeyim.

Alberto Bueno(Valladolid-21 yaş)

Real Madrid’in alt yapısı öyle yabana atılır bir alt yapı değildir. La Fabrica’dan çok sayıda oyuncu piyasaya çıkar. Piyasaya çıkar ama genellikle, bu oyuncular Real Madrid’de değil de La Liga’nın diğer takımlarında boy gösterir. La Fabrica’dan yetişmiş çok sayıda önemli isim var.

Real Madrid, alt yapısı özellikle son dönemlerde önemli bir jenerasyona sahipti. 2006 yılında UEFA U-19 şampiyonu olan İspanya milli takımının çok önemli isimleri Real Madrid bünyesinde yer alıyordu. Juan Mata, Alberto Bueno, Adan, Esteban Granero, Javi Garcia, Adrian Gonzalez gibi isimler o kadronun temeliydi. Real Madrid bu isimlerin hiç birine şans vermedi tabii olarak. Mata, Valencia’da yıldızlaşırken, Javi Garcia geçen sezon kadroda yer aldı ama bekleneni veremedi ve Benfica’ya satıldı. Adan takımda yer alırken, Granero Getafe’ye gönderilip bu sezon tekrar transfer edildi. Şimdi sıra Bueno’ya geldi. Alberto Bueno’da Valladolid’e satıldı, transfer etme opsiyonu Real’de olacak şekilde.

Alberto Bueno, her şeyden önce çok iyi bir golcü. 1988 doğumlu olan Bueno, çabukluğu ve gol vuruşlarındaki ustalığıyla bu sezon Valladolid formasıyla çok gol atıp, adını duyuracağını düşünüyorum. Bu da O’nun tekrar Real Madrid’e dönmesine neden olacaktır.

Javi Martinez(Athletic Bilbao-20 yaş)

Aslında Javi Martinez, kendini oynadığı futbolla kanıtlamış bir oyuncu. 2006 yılında Osasuna’dan Athletic’e transfer olan 1.90’lık ön libero, o yıldan beri Athletic Bilbao orta sahasının çok önemli bir ismi haline geldi. Genç yaşında La Liga’da büyük bir tecrübe kazanan Javi Martinez, birçok kulübün yüksek meblağlar ödemeye razı olup, almak istediği bir oyuncu. Özellikle Rafa Benitez’in O’nu Liverpool’a almak istediği biliniyor. Bu sezon Alonso’nun yerine Aquilani yerine Martinez’i tercih etmesini beklerdim açıkçası.

Üstün fiziği, top tekniği ve orta sahadaki dinamizmi ile Patrick Viera’nın Bask versiyonu olarak lanse edebileceğimiz, bir oyuncu. Hava toplarındaki hakimiyeti ile de duran toplarda önemli bir tehdit. Ayrıca bu fiziğiyle hiç de yavaş bir oyuncu değil. Athletic formasıyla en fazla bir iki sezon daha La Liga’da yer alacaktır. Sonrasında mutlaka çok önemli kulüpte yer alacak.

Sergio Asenjo(Atletico Madrid-20 yaş)

Atletico Madrid’in bu sezon kalesini emanet ettiği Asenjo, 20 yaşına yeni girmiş olmasına rağmen La Liga’daki üçüncü sezonunu geçirecek. 2007 yılında 17 yaşındayken Valladolid formasıyla La Liga deneyimine başlayan, Asenjo İspanya’nın en yetenekli genç kalecisi. Avrupa’nın da gelecek vaad eden en önemli kalecileri arasında.

Çabuk ve çok iyi reflekslere sahip olan Asenjo, İspanya U-17, U-19 milli takımlarının kalesini başarıyla koruduktan sonra, U-21 takımının kalesini de korumakta. Uzun yıllar Atletico kalesini koruyacağından şüphe yok. Bu sezon Atletico formasıyla göstereceği performansla 2010 Dünya Kupası kadrosunda Casillas ve Reina’nın ardında kadroda kendine yer bulabilir. Valdes, Diego Lopez, Moya gibi daha birçok rakibini de geride bırakarak.

Esteban Granero(Real Madrid-22 yaş)

La Liga’da üçüncü sezonunu geçirecek olan Granero’da yine yıldızını parlatmaya başlamış bir isim. Özel olarak takip ettiğim ve çok sevdiğim bir oyuncu Esteban Granero. Real Madrid alt yapısından yetişti. Klasik bir “10” numara olarak sivrilen Granero, 2007 yılında Getafe’ye kiralandıktan sonra, orada kanatlarda da forma giydi. 2007-08 yılı sonunda Real’e tekrar döneceği düşünülürken, Madrid ekibi tarafından satın alma opsiyonu Real Madrid’de olacak şekilde Getafe’ye satıldı. Geçtiğimiz yılın sonunda ise yine performansıyla Real Madrid, bu yetenekli oyuncusunu daha fazla takımdan uzakta tutmak istemedi ve kadrodaki yerini aldı.

Robben ve Sneijder gibi iki önemli ismin gitmesinin ardından, hazırlık maçları performansını da dikkate aldığımızda yıldızlar topluluğu Real Madrid’in ilk 11’ini zorlayacak gibi görünüyor. Pellegrini’nin kafasındaki takımın önemli bir parçası Esteban Granero.

Guti’nin futbolda sona yaklaşmasıyla birlikte, O’nun mükemmel özelliklerini bünyesinde barındıran Granero taraftarlar tarafından da çok seviliyor. Hele de Barça’nın alt yapıdan yetiştirdiği isimlerden sonra Real Madrid bünyesinden gelen bu çocuğa çok fazla sahip çıkacak. Real’in kornerleri O’na emanet. Mükemmel pasları, üstün top tekniği ve oyun kurucu özellikleriyle çok farklı bir oyuncu. Ayrıca Guti’den artısı çok daha iyi şut atabiliyor. Granero’ya dikkat diyorum.

Dani Parejo(Getafe-20 yaş)

Dani Parejo, Real Madrid alt yapısından yetişmiş bir oyuncu. İki sene önce İspanya U-17 takımını final maçında attığı golle şampiyonluğa taşıyan Parejo, geçen sezon Real Madrid A takımına alınmıştı. Sonrasında ise Q.P.R.’a kiralanan Parejo, burada sezonu tamamlamadan sezon ortasında Juande Ramos’un gelişiyle tekrar takıma alınmış, fakat kadroda şans bulamamıştı. Bu sezon başında ise Getafe’ye tıpkı Granero’da olduğu gibi satın alma opsiyonu Real Madrid’de olacak şekilde gönderildi.

Dani Parejo, tam bir orta saha oyuncusu. Oyun zekası, iyi pasları ve uzaktan attığı şutlarıyla dikkat çeken bir isim. Alt yapıdayken attığı frikik golleri dillere destan olmuş bir oyuncu Parejo. Bu yıl; Getafe formasıyla iyi bir sezon geçireceği ve tecrübesini artırıp, adından söz ettireceği kanısındayım.

Marc Muniesa (Barcelona-17 yaş)

Barça’nın yeni Puyol’u olarak lanse edilen Muniesa, henüz 17 yaşında. Geçen sezon Guardiola tarafından A takım kadrosuna alınan ve ligin 37. hafta maçında Osasuna karşısında forma şansı bulan Muniesa bu sezon yaz kampında da Barça kadrosunda yer aldı. Genç Katalan, bu sezon zaman zaman forma şansı bulacak. Gelecek birkaç yıl içinde ise Barça savunmasında; Puyol’a alternatif hale gelecek.

Çabukluğu, hırsı ve mücadelesi ile Puyol’a çok benzeyen Muniesa, saçlarıyla da Puyolvari bir oyuncu. Chelsea’nin O’nu transfer edebilmek için önemli çaba sarf ettiği de basında yer alan haberler arasında. Bu yaz U-17 şampiyonasında İspanya forması altında başarılı bir grafik çizmişti. Muniesa’nın iyi bir geleceğe sahip olmasını bekleyenlerdenim.

Jorge Pulido (Atletico Madrid-18 yaş)

Bir türlü savunmadaki sorunlarını gideremeyen Atletico Madrid’in başını en çok ağrıtan bölgesi de burası. Atletico taraftarını umutlandıran şey ise altyapıdan gelen bazı savunma oyuncuları. Bu isimlerin en başında ise kesinlikle Jorge Pulido geliyor. 18 yaşında, 1.85 boyundaki savunmacı geçen sezon İspanya’nın şampiyon olduğu, UEFA U-17’nin en iyi savunmacısıydı. Bu sezon da U-19’da yine İspanya savunmasının en önemli ismi olarak dikkat çekti.

Pulido, savunmadaki görüntüsüyle Pique’ye benzetilebilir. Fizik olarak güçlü bir oyuncu olmasının yanında topu oyuna iyi sokabilen, zamanlaması oldukça iyi olan bir savunmacı. Abel Resino’nun yapması gereken şey fazla gecikmeden, O’na savunmada bir yer vermesi ve tecrübe kazandırılması. Böylece Atletico ve İspanyol futbolu önemli bir savunma oyuncusu daha kazanmış olacak.

Borja Baston Gonzalez (Atletico Madrid-16 yaş)

Atletico Madrid taraftarı, Fernando Torres’i elbette unutamıyor. Ne var ki bu yaz Emirates Cup’da izledikleri Borja Baston, onların umutlanmasına yol açtı. 16 yaşında, 1.85’lik fiziğiyle ve önemlisi Londra’da gösterdiği performansla Atletico taraftarını heyecanlandırdı. Bu yaz U-17’de İspanya üç maç sonunda da gol atmayı başaramamıştı fakat Borja dikkatleri çekmeyi başarmıştı.

Borja şuan ki fiziği ve bunun yaşının biraz daha büyümesiyle, daha da ilerleyecek olmasıyla nokta santrafor olmasını sağlayacak. Sırtı dönük oynama becerisi olan Borja, topla da bir İspanyol forvetin olması gerektiği kadar iyi. Kaleyi gördüğü yerde tehdit edebilecek, vuruş kabiliyetine de sahip olması, bu genç adamın özel bir oyuncu olması yolunda beni umutlandırıyor. Borja’da Pulido, Koke ve Keko ile birlikte Abel Resino’nun şans vereceği gençler arasında.

Thiago Alcantara (Barcelona-18 yaş)

Thiago için Gai ile birlikte bir yazı yazmıştım. Thiago Alcantara, geçen yaz Uefa U-17’de şampiyon olan İspanya’nın yıldızıydı. Bu yaz ise U-19 kadrosunda da yer aldı. İyi bir turnuva geçiremedi bu kez. Barça’da A takımla birlikte yaz kampında kadroda yer aldı, birçok genç arkadaşıyla beraber. Geçen yıl Barça Athletic’de oynamıştı. Bu sezon da orada olacak ancak Guardiola yıl içinde Thiago’dan yararlanabilir.

Thiago, yetenekleri itibariyle mükemmel bir oyuncu. Topa istediği gibi hükmedebiliyor. Burada anlattığım diğer İspanyol oyunculardan farklı olarak, o biraz daha “top cambazı” fakat Barça kültürüyle yetişmiş olması son derece önemli. Thiago Alcantara, orta sahada klasik bir “10” numara. Tam bir beyin. İnanılmaz derecede güzel paslar atıyor, çok kolay adam geçiyor. Çok da spektaküler olabiliyor. Çok özel bir yetenek. O’nda şu ana kadar gördüğüm eksik ve üstünde durması gereken şey; biraz daha hızlı olması gerekebilir. Şimdilik görece yavaş ve bazen şovdan kendini alamıyor. Bir diğer önemli eksiği de –ki böyle bir yetenek de şaşırtıcı değil- çok mücadeleyi sevmiyor. Onun da üstesinden gelebilirse, Barça kadrosunda mükemmelleşir ve dünyanın en önemli birkaç oyuncusundan biri olur.

David De Gea (Atletico Madrid-18 yaş)

Atletico’luyum diye bu kadar çok Atletico’lu yazdığımı düşünmeyin. Alt yapıda iyi yetenekler var. Bu sezon kaleye Asenjo’yu alan Atletico Madrid, çok yetenekli bir kalecisi daha var. David De Gea, gençler turnuvalarını izleyenlerin çok iyi bildikleri bir isim. İspanyolların son üç dört senedeki en yetenekli genç kalecisi olarak gösteriliyor, tabii Asenjo ile birlikte.

18 yaşındaki De Gea, 1.92 boyunda. İnce, zayıf görüntüsüyle Van Der Saar’a benziyor. İki sene önce İspanya U-17’de Avrupa şampiyonu, dünya ikincisi olurken de yıldızını parlatmıştı De Gea. Barça’nın bu genç yıldız adayını kendi kalesine almak gibi bir hedefinin olduğu söyleniyor. Onlar olmasa bile, Atletico’nun De Gea’yı kaptırmamak için çok çaba sarf etmesi gerekecek. Üç seneden beri takip ettiğim bir isim De Gea, gelişimini görmek de memnun edici. Büyük bir yetenek. Tek sorun İspanya’nın son dönemde çok fazla iyi kaleci yetiştirmiş olması. Onların arasında sivrilmesi gerekecek. Başaracağını düşünüyorum.

Dani Aquino (Real Murcia-19 yaş)

Daniel Aquino Pintos tam adı. Dani Aquino, üç sezondur adından söz ettiren bir isim. Hala Murcia forması giyiyor olması şaşırtıcı ancak babası da eski bir futbolcu olan Aquino, tecrübesini artırmak amacında. Peşinde çok sayıda ünlü kulüp olduğu söyleniyor. Murcia’da 10 numaralı formayı giyen, Aquino, ikinci forvet ya da sol açık oynuyor.

İspanya U-17, U-19 takımlarının da en önemli kozlarından biri olan Aquino, teknik kapasitesi çok yüksek, çok hızlı bir oyuncu. Bu yetenekleriyle; Silva, Mata, İniesta gibi oyunculara doğal bir benzerliğe sahip. Merakla büyük bir takım forması giymesini ve özel yetenekleriyle, yeni bir yıldız olmasını bekliyorum.

Dani Pacheco (Liverpool-18 yaş)

Barça akademisinin süper ürünlerinden birinde sıra. Dani Pacheco; tıpkı Cesc Fabregas, Gerard Pique, Fran Merida gibi Adanın yolunu tutmuş bir oyuncu. Rafa Benitez, Barça’nın elinden bu yeteneği 16 yaşında Liverpool’a getirdi.

Bu yaz, Pacheco ile kontrat yeniledi Liverpool. 2012’ye kadar Liverpool’da olacak 18 yaşındaki oyuncu. Pacheco golcü özelliklerinin yanı sıra, çok teknik ve zeki bir oyuncu. Oyun kurucu meziyetleri de fazlasıyla var. Hızı, şutları ve paslarıyla sıra dışı bir oyuncu.

Dani Pacheco’nun Fernando Torres’e partner olarak yıldızlaşacağı görüşündeyim. Benitez’in kısa bir zaman zarfı içinde O’na şans vermesini bekliyor, bunun gerekli olduğunu düşünüyorum.

Fran Merida (Arsenal-19 yaş)

Fran Merida da yine Barça’nın akademisinden yetişip, İngiltere’ye kaptırılan isimlerden. O da Fabregas gibi Arsenal’i tercih etti. 2006 yılında Arsenal genç takımına katıldıktan sonra geçen sezon kiralık olarak Real Sociedad’da oynadı. Bu yıl ise takımıyla birlikte yaz kampına katıldı. Ligde de Portsmouth maçıyla birlikte takımda yer almaya başladı. Bu sezon Wenger, O’na kadroda yer verecek.

Fran Merida, sol ayaklı bir oyuncu. Orta sahada ofansa yönelik olarak oynuyor. 19 yaşında ve 1.75 m boyunda. Çok iyi bir oyun kurucu olması bekleniyor, tıpkı Xavi ve Fabregas gibi. Wenger, Fabregas’ı Barça’ya satarsa yerini Merida ile doldurmaya çalışacaktır. Birçok kez izlediğim Fran Merida, çok özel yeteneklere sahip bir oyuncu olmasına karşın henüz oyun içinde devamlılığı yok ve savunma yönünü biraz daha güçlendirebilirse, büyük bir yetenek ve önemli bir oyuncu haline gelebilir.

Iago Falque (Juventus-19 yaş)

İspanyolların ve özellikle de Barça’nın 90 jenerasyonunda çok özel oyuncular var. Falque de bunlardan biri. 2007’de Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan İspanya U-17’sinin en önemli isimlerinden biri de O’ydu.. Barça alt yapısından yetişmiş bir yetenek. Juventus’u geçen yılın başında İago’yu kadrosuna katmayı başardı. Geçen yıl B takımda oynadıktan sonra bu sezon Seri A takımlarından Bari’ye kiralandı.

Sağ ve sol açık olarak oynayan Iago, sağ ayaklı bir oyuncu. Topla çok iyi. Hızlı, teknik, rakibini kolaylıkla geçebilen ve bunun yanı sıra vuruş kabiliyeti çok iyi olan bir oyuncu. Hırslı ve mücadeleci olması da bir başka avantajı. İzlediğim maçlarda, bazen oyun içinde çok fazla kayboldu. Tabi ilerleyen zamanlarda eksiklerini de giderecektir. Çok yetenekli bir oyuncu eğer Bari’de iyi bir sezon geçirirse gelecek sezondan itibaren Juventus kadrosunun önemli oyuncularından biri olacaktır.

David Moreno (Almeria-18 yaş)

David Moreno için iki sene önce bir yazı yazmıştım. Real Madrid’in Messi’si tanımlamasını yaptığımız bir isimdi Moreno. O sezonun sonunda Almeria ile anlaşıp, Almeria B takımına geçti Moreno. Geçen sezonu orada geçirdi ve bu yıl da Almeria B takımı kadrosunda. Yaşadığı sakatlıklar yüzünden U-17 şampiyonasında yer alamadı.

Her iki kanatta ve forvet arkasında oynayan Moreno, son iki yılda beklenen çıkışı gösteremedi. Lazio, İnter, Arsenal, Liverpool gibi takımların almak için çaba sarf etmelerine rağmen Almeria’ya gitmeyi tercih etti. En azından bu sezon Almeria ile birlikte La Liga’da oynamasını bekliyordum ama henüz böyle bir durum yok.

Yetenekleriyle İspanyolların Messi’si olması beklenirken, henüz patlamasını gerçekleştiremedi. Ben açıkçası merakla bekliyorum. Çok özel bir oyuncu ve büyük bir yıldız olacağına inancım tam.

Marc Crosas (Celtic-21 yaş)

Marc Crosas, Barça alt yapısının ürünlerinden biri. 1988 doğumlu orta saha oyuncusu 2006-07 sezonunda Kral Kupası maçında İniesta’nın yerine oyuna girmiş ve ilk kez Barça forması giymişti. 2006 Aralık’ında Fifa Club World Cup’da Barça forması giymiş ve Ocak ayında da Barça forması altında ş.liginde oynama şansı yakalamıştı. Xavi’nin veliahtı olarak lanse edilen Crosas, 2007-08 sezonunda Barça forması giyemedi ve Ocak ayında Lyon’a kiralandı.

2008 sezonu sonunda Celtic’e transfer olan Crosas, halen Celtic kadrosunda yer alıyor ve ilk 11’de de forma giyiyor. Crosas’ın bu sezon sonunda Barcelona tarafından satın alma opsiyonu bulunuyor. Crosas geçen sezon Celtic’de yılın genç oyuncusu seçildi.

Teknik kapasitesi yüksek, oyun zekası üst düzeyde bir orta saha oyuncusu Crosas. Bu özellikleriyle Xavi’den sonra Barça orta sahasında yer alması beklenen favorilerden biri. Beklenen patlamayı henüz tam olarak gerçekleştirebilmiş değil ancak yetenekleriyle bunu başarabilir. Lyon ve Celtic kariyeri de O’nun gelişiminde etkili olacak.

Aaaron Niguez(Valencia-20 yaş)

Valencia’nın üç sezondur kiralık olarak oraya buraya gönderdiği bir isim Aaron Niguez. 20 yaşında ve şu ana kadar 2007 yılından bu tarafa önce Yunanistan’da Iraklis’de, ardından geçen sezon İskoçya’da Glasgow Rangers’da forma giydi. Iraklis’den önce Xerez’de, bu sezon ise yine İspanya’ya dönerek Celta Vigo’da forma giymeye başladı.

Aaron, İspanya genç milli takımlarının önemli golcülerinden biri olmayı başarmış bir oyuncu. Aaron, her dönem takımın en önemli yıldızlarından biri oldu. Valencia bu genç yıldız adayının tecrübe kazanması için sürekli kiralık olarak göndermeyi uygun gördü. Herhalde önümüzdeki sezondan itibaren A takıma almayı düşünüyorlardır. Aaron, çok hızlı bir oyuncu. 1.70 boyunda. Klasik bir santrafor değil. Orta sahadan hücuma yönelik de forma giyebiliyor. Yetenekli bir golcü. Aaron özellikle U-19 takımında çok sayıda gol atmış bir oyuncu.

Oscar Sielva(Espanyol-18 yaş)

Espanyol alt yapısı Barça kadar olmasa da iyi bir alt yapıdır. Katalan kulübünde geçen sezon beş maçta forma giyen Oscar Sielva, İspanya U-17, U-19 kadrolarının da önemli isimlerinden biri. Orta sahanın ortasında oynuyor. Oyun kurucu meziyetleri çok gelişmiş, teknik bir oyuncu. Tekniğinin yanı sıra, hırslı ve mücadeleci de bir yapısı var. Bu özellikleriyle kaliteli bir orta saha oyuncusu olması bekleniyor. Sielva, bu yıl 2.lig takımlarından Cartagena’ya kiralandı ve orada tecrübesini artırması isteniyor. Rafa Benitez’in transfer gözdelerinden biriydi Sielva. Bakalım belki önümüzdeki yaz, O’nu Liverpool’da görürüz.

Joselu(Real Madrid- 19 yaş)

Joselu, İspanya U-19 takımının forvetiydi son Avrupa şampiyonasında. Bize karşı oynadıkları maçta da maça damgasını vurmuştu. Joselu, şimdi de İspanya U-21 takımının golcüsü oldu. 19 yaşında olmasına karşın u-21 takımının en önemli golcüsü olarak değerlendirilmesi, O’na ne kadar güvenildiğini gösteriyor. Celta’nın bu yetenekli golcüsünü bu yaz Real Madrid kadrosuna kattı ve kiralık olarak Celta’da oynamasını sağladı.

Joselu, 1.90’lık bir santrafor. Bu anlamda, önceki yazıda bahsettiğimiz Borja ile beraber Salinas’dan İspanyol futbolundaki pivot santrafor boşluğunu doldurmaya aday. Tabii Llorente’yi unutmamak lazım. Joselu, güçlü fiziğine rağmen asla düz bir oyuncu değil. Teknik kapasitesi yerli yerinde. Tam adı Jose Luis San Martin Mato olan Joselu adını yakında daha fazla duyuracak. Sakatlığı nedeniyle FIFA U-20’de yer alamadı.

Ruben Rochina(Barcelona-18 yaş)

Barcelona futbol akademisinin mükemmelliğinden bahsetmeye gerek yok. Özellikle orta sahada top tekniği yüksek, çabuk, oyun zekası gelişmiş yetenekli oyuncuları çıkarmakta üstlerine yok. Ruben Rochina ise bu klasik tiplerden farklı olarak, tam bir santrafor.

Rochina’yı geçen yaz UEFA U-17’yi kazanan İspanya Milli takımında izlemiştim. Thiago ve Keko ile birlikte takımın en önemli hücum silahıydı. Ceza sahası içinde çok tehlikeli bir oyuncu. Güçlü bir fiziğe sahip, ayaklarına oldukça hakim. Gol vuruşları da son derece iyi. Şimdilik çok hızlı olduğunu söyleyemem. Gelecek yaz U-19’larda göstereceği performans merakla bekleniyor. Ben Rochina’nın çok iyi bir golcü olarak futbol dünyasında yer edeceğini düşünüyorum.

David Rochela(Deportivo-19 yaş)

İspanyollar’ın gelecek yıllarda iyi şeyler bekledikleri savunmacılardan biri Rochela. Halen Deportivo B takımında oynuyor. 19 yaşında. En önemli özelliği hızlı bir savunmacı olması. İspanya U-17, U-19 takımlarının değişmezlerinden olmayı başarmış bir oyuncu.

Jordi Alba(Valencia- 20 yaş)

Vicente, David Silva, Juan Mata ve şimdi de Jordi Alba. Valencia adeta İspanya futboluna sol açık üretiyor. Mata her ne kadar Real Madrid orjinli de olsa O’na şansı veren Valencia oldu. Jordi Alba bu sezon Valencia A takımında yer alan bir oyuncu. Kısa, çabuk, teknik, iyi şut atan, hızlı bir sol açık. Mata ve Silva kadar olmasa da yetenekli bir isim. İspanya U-20 takımında Dünya Şampiyonasında da forma giyiyor.

Sergio Tejera(Mallorca-19 yaş)

Espanyol alt yapısından yetişen Sergio Tejera, bir aralar çok moda olan Ada’ya gitme yolunu tutmuştu. Chelsea tarafından 2006 yılında transfer edilen Tejera, üç sezon Chelsea alt yapısında yer aldıktan sonra bu yaz Mallorca’ya transfer oldu. Ada’ya pek uyum sağlayamayan ve beklenen sıçramayı gerçekleştiremeyen Tejera, Mallorca ile birlikte tekrar adından söz ettirmeye çalışacak. İspanya genç milli takımlarında da bekleneni verebilmiş değil Tejera. Peki neden bu sütunda diye sorarsanız da, oldukça yetenekli bir orta saha oyuncusu olması derim. Top tekniği ve oyun kuruculuk özellikleri hayli fazla olan bir oyuncu. Eğer potansiyelini sahaya yansıtabilirse ilerleyen zamanlarda, bir yıldız adayıdır.

Sergio Canales(Racing Santander-18 yaş)

Racing, İspanya’nın alt yapısı güçlü takımlarından biri. 18 yaşındaki Canales’de bu alt yapıdan yetişmiş ve A takıma kadar yükselmiş bir oyuncu. Geçen sezon ilk kez Racing forması giydi ve 6 maçta yer aldı. Bu sezon da kadroda yer alıyor. Canales’i geçen yaz U-17’lerde izlemiştim. Yumuşak, teknik bir oyuncu. Futbolu itibariyle Guti’yi andırıyor. Derinlemesine güzel paslar çıkarabiliyor.

Edu Bedia(Racing Santander-20 yaş)

20 yaşındaki Edu Bedia’da Santander alt yapısından. İyi bir sol ayağı ve güçlü fiziği ile dikkat çeken bir oyuncu. Racing orta sahasında dinamik görüntüsüyle dikkat çekiyor. Şu sıralar sakatlığı var ve takımda yer almıyor. Bu da O’nun U-20 kadrosunda da yer almamasına neden oldu.

Alberto Botia(Barcelona-20 yaş)

Dillere destan Barça, alt yapısının yetiştirdiği bir başka yetenek de Botia. Alberto Botia 20 yaşında ve savunmanın ortasında oynuyor. 1.88’lik oyuncu bu yaz Sporting Gijon’a kiralandı ve bu yıl orada oynayacak. Ligin ilk iki maçında da 11 şansı bulan oyuncu tecrübesini hayli artıracak. Hava toplarında etkili, savaşçı bir savunma oyuncusu. FIFA U-20 şampiyonasında İspanya savunmasında önemli bir yer tutuyor.

Ruben Molero(Real Madrid-18 yaş)

18 yaşındaki Real Madrid’li savunmacı Molero, çok şey beklenen isimlerden biri. Real Madrid’in gençlere çok şans vermediğini biliriz ancak Molero bu şansı bulabilecek isimlerden biri. Molero, La Fabrica’nın çok güvenilen oyuncularından biri. Dengeli, güçlü, ayağı düzgün oldukça yetenekli bir savunmacı.

Daniel Sanchez Ayala(Liverpool-18 yaş)

Benitez bu sezon başında Skrtel ve Agger’in sakatlıklarında, savunmanın ortasında 18 yaşındaki Ayala’ya şansı tanıdı. 18 yaşındaki 1.90’lık Ayala kendisine görev verilen bu maçlarda hiç de sırıtmadı. Özellikle hava hakimiyetindeki başarısı gözlerden kaçmadı. 2007 yılında Sevilla’dan Liverpool’a transfer olan genç oyuncu, bakalım gelecekte neler yapacak.

Sergio Gontan “Keko”(Atletico Madrid-17 yaş)

Atletico’nun son lig maçında ikinci yarıda oyuna giren, Keko geçen yaz İspanya’nın şampiyon olduğu turnuvanın yıldızlarındandı. Capel’i andıran bir stile sahip olan Keko, çok hızlı bir kanat oyuncusu. Top tekniği ve süratinin yanı sıra, bitiriciliği de iyi bir oyuncu. Atletico’da bu sezon zaman zaman O’nu izleyeceğiz, ben bu şansı iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Arsenal’in Keko ile ciddi bir biçimde ilgilendiği ve Arsene Wenger’in O’nu transfer etmeyi istediği söyleniyor.

Koke(Atletico Madrid-17 yaş)

Atletico’nun adından çok fazla söz ettirecek oyuncularından biri de Koke. Atletico Madrid’in orta sahada savunma yönü güçlü birçok oyuncusu olmasına karşın Koke, onlar arasında forma şansı bulmaya çalışacak. Çok dinamik, enerjik sahada basmadık yer bırakmayan bir oyuncu Koke. Lider özellikleri de çalışkanlığının yanında O’nun bir başka artısı. Yabana atılmayacak da bir top tekniğine sahip. Kaleyi gördüğünde de hiç çekinmeden şut atan bir oyuncu. Arsene Wenger’in tıpkı Keko gibi Koke’yi de kadrosuna katmak için yoğun bir mesai harcadığı söyleniyor. İspanya U-17 takımının da kaptanı olan Koke, geleceğin başarılı oyuncularından olmaya aday.

Oscar De Marcos(Athletic Bilbao-20 yaş)

Athletic Bilbao’nun bu sezon başında Alaves’den transfer ettiği ve Caparros’un da pek tereddüt etmeden görev verdiği Oscar De Marcos’da kısa süre içinde adından söz ettirecek kapasitede bir oyuncu. UEFA Avrupa ligi ön elemesi ve Süper Kupada Barça’ya attığı gollerle de şimdilik bu sezgilerin yerinde olduğunu gösterdi. Orta sahadan hücuma yönelik bir oyuncu. Caparros, O’nu hücumun sol tarafında değerlendiriyor.

Adrian Lopez(Deportivo-21 yaş)

Adrian, büyük bir golcü olması beklenen bir isimdi. Real Oviedo’da yetişen oyuncu 2006 yılında Deportivo’ya transfer edildi ve o sezonda takımda kendine yer buldu. Geçtiğimiz iki sezon Alaves ve Malaga’da kiralık oynayan Adrian 2007 yılındaki FIFA U-20 şampiyonasında attığı beş golle gümüş ayakkabının da sahibi olmuştu.

Kendisinden beklenilenleri henüz gerçekleştirebilmiş değil ama oynadığı her takımda genç yaşına rağmen takımın en önemli golcülerinden biri olmayı başardı. Hem geçen sezon Malaga’da hem de bu sezon Deportivo’da önemli bir yere sahip. 21 yaşına geldi ve azımsanmayacak bir tecrübeye sahip.

Adrian Gonzalez(Getafe-21 yaş)

Real Madrid önemli bir kuşak yakalamıştı. Adrian’da o jenerasyonun en önemli isimlerindendi. Şimdi Getafe teknik direktörü olan, Real Madrid’in efsane oyuncularından Michel’in oğlu olan Adrian, 21 yaşında ve Getafe’de oynuyor. 2007’de Celta, 2008’de de Nastic’de kiralık oynadıktan sonra geçen sezon başında Getafe’ye satın alma opsiyonu Real Madrid’de olacak şekilde transfer oldu. Orta sahanın genellikle sağında oynayan Adrian’da önemli yetenekler arasında.

Jose Callejon(Espanyol-22 yaş)

La Liga’da bu sezona iyi başlayan oyunculardan biri de Jose Callejon. Burada bahsettiğimiz oyuncular arasında yaşı en fazla olanlardan biri Jose Callejon. İkizi Juanmi ile birlikte Real Madrid alt yapısından yetişen Jose, 2006-08 yılları arasında Real Madrid Castilla’da oynadıktan sonra, geçen yaz Espanyol’a transfer oldu. Oradaki ilk sezonunda zaman zaman kadroda şans bulan, Jose bu sezona ise oldukça iyi başladı ve son birkaç maçta gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Forvet oynayan Jose Maria Callejon, yüksek top tekniği ve isabetli şutlarıyla kendini fark ettiriyor.

Emilio Nsue(Mallorca-20 yaş)

Mallorca’nın şu sıralar İspanya U-20 takımıyla birlikte Dünya kupası oynayan forveti Nsue’de gelecek vaad eden oyunculardan biri. Daha evvel de UEFA U-17 ve U-19 şampiyonlarında da İspanya takımının forveti olan Nsue, güçlü fiziği, hızı ve hareketli oyunuyla iyi bir forvet oyuncusu. Hava hakimiyetinin yanı sıra, topla buluştuğunda kaleye iyi şutlar da çıkarabilen bir oyuncu.

Babası Ekvator Gine’li olan Nsue’nin annesi İspanyol. Siyahi oyuncu, geçen sezon kiralık olarak Castellon’da oynamıştı, bu yıl ise Real Sociedad forması giyiyor.

Gerard Deulofeu(Barcelona- 15 yaş)

Gerard Deulofeu ismi son zamanlarda, Ada kulüplerinin Barça’lı genç yıldız adayını transfer etme girişimleriyle duyulmuştu. Fabregas, Pique, Fran, Pacheco gibi O’nu da transfer etmek için İngilizler hayli istekli. Başta Liverpool olmak üzere, Adanın büyük takımları Deulofeu’yu transfer etmeyi çok istiyor. Barça ise bu kez daha dikkatli olacak gibi görünüyor.

Gerard, sağ ayaklı genellikle sol tarafta oynuyor. Sağ açıkta, forvet arkasında da doğal olarak oynayabiliyor. İspanyolların, gelişimini merakla bekledikleri bir oyuncu. Tam anlamıyla bir süper yıldız adayı olarak görünüyor şu an. Yaşı küçük olmasına karşın İspanya U-17 takımına da seçildi. Muhtemelen yaşı ilerledikçe İspanya genç takımlar düzeyinde, yaş grubunda hep önemli bir isim olacak. Üstüne koyarak giderse; İspanya’nın aradığı “süper yıldız” olabilir. Beklentiler tamamen o yönde.

Pablo Sarabia(Real Madrid-17 yaş)

Pablo Sarabia, İspanya’nın üç maçta da 0-0 berabere kaldığı UEFA U-17 şampiyonasında iz bırakan isimlerin başında geliyordu. FIFA U-17’de de İspanya’nın en önemli kozlarından biri olacak. Sarabia, Real Madrid alt yapısında oynuyor. Sağ ve sol açık olarak oynayabiliyor. Avrupa şampiyonasında sol tarafta izleme şansımız oldu. Real Madrid’de forvet olarak da oynatılıyor.

Hızlı, teknik, gol vuruşlarında oldukça iyi. Her iki ayağını da çok iyi kullanabilmesi önemli bir özellik. İspanyollarda sıkça rastladığımız kısa, çabuk, teknik iyi pas yapan, iyi şut atan futbolcu tiplemesine çok uygun. Real Madrid’in gelecekte bel bağladığı çok önemli bir yetenek.

Isco(Valencia-17 yaş)

Francisco Ramon Alarcon, yani Isco. Valencia alt yapısında oynuyor. Bu yaz yapılan UEFA U-17’de İspanya’nın 10 numarasıydı Isco. Forvet arkası olarak oynayan, Alexvari bir oyuncu. Yeteneklerini görmek için kısa bir süre izlemek yeterli oldu. İnanılmaz yumuşak bilekleri var, bu da çok kolay adam geçmesini sağlıyor. Topa istediği gibi hükmediyor. Yetenekleri baş döndürücü ancak turnuvada beklenen performansı gösteremedi. Biraz savaşmaktan, mücadeleden kaçan bir yapısı var ama O’nun gibi teknik bir oyuncu için çok da yadırgatıcı değil. Yaşı gereği de böyle olması normal karşılanabilir. Eminim, yaşı ilerleyip tecrübesi arttıkça doğal yetenekleriyle önemli bir oyuncu olacak. Baş döndürücü doğal yetenekleriyle ilerleyen yıllarda Valencia’nın 10 numarası olacaktır.

Isco, 17 yaşında ve Valencia B takımının kadrosunda yer alıyor. Ay sonunda başlayacak olan FIFA U-17 World Cup’da İspanya Milli takımının en önemli kozlarından biri olacak.

Alex Samaniego(Real Madrid-16 yaş)

Real Madrid’in La Fabrica’yı önemli oyuncular yetiştiren bir akademi. Bu oyuncuların birçoğu takımda kendilerine yer bulamasalar da futbol dünyasında yer tutmayı başarıyorlar. Bunun birçok örneği var. 1993 doğumlu olan 16 yaşındaki Samaniego’da gelecek yıllarda Real Madrid A takımına yükselmeye çalışacak isimlerin başında geliyor. Orta sahanın ortasında oynuyor. Fiziği, tekniği ve oyun kurucu özellikleriyle Zidane’a benzetiliyor.

Rafa Alcantara(Barcelona-16 yaş)

Thiago’nun bir de kardeşi var Barça alt yapısında. Rafa’da son derece yetenekli bir isim, tıpkı ağabeyi gibi. Rafa’da orta sahada oynuyor ve klasik bir 10 numara. Ağabeyine göre daha hızlı gibi. O’nun kadar teknik mi bilemiyorum henüz ama duyduğumuz ve gördüğümüz kadarıyla yetenekli bir oyuncu. Kolay adam geçiyor, topa iyi vuruyor, teknik kapasitesi yüksek. İspanya U-17 takımında gelecek yıl izleyeceğimizi düşünüyorum. Guardiola’nın da Rafa’yı çok yakından takip ettiği söyleniyor.

Oriol Romeu(Barcelona-17 yaş)

Oriol, Barça alt yapısında yer alıyor. İspanya U-19 milli takımında da forma giymişti bu yaz. Şimdi de yaş olarak diğer arkadaşlarından alt jenerasyon olmasına karşın U-20 takımının kadrosunda şans buldu. Defansif orta saha oynayan Oriol Romeu Barça B takımında forma giyiyor. FIFA U-20’de Venezüella karşısında izlediğim Oriol, iyi bir defansif orta saha oyuncusu olacak gibi görünüyor. Kısa süre içerisinde Busquets’e alternatif olabilir. Savunma yönü oldukça güçlü.

Kevin Lacruz(Real Zaragoza-17 yaş)

Zaragoza’lı 17 yaşındaki Sağ açık Kevin, bu yıl Zaragoza’nın A takımında yer alıyor. Top tekniği çok yüksek bir oyuncu. İkinci yarılarda şans tanınacak gibi görünüyor kendisine. Bu da O’nun gelişimini hızlandıracaktır. İspanya U-17 takımında da yer alıyor ve FIFA U-17’de de Milli formayı giymesi bekleniyor.

Adria Carmona(Barcelona-17 yaş)

Barça futbol akademisinin en yetenekli isimlerinden biri de Adria. Tottenhan, Liverpool, Arsenal, B. Münih gibi birçok Avrupa kulübü Barça’nın bu yetenekli oyuncusunu kadrolarına katmayı düşünüyor. Adria, sol ayaklı ve kanatta oynuyor. Topla oldukça hareketli bir oyuncu. Yeteneklerini kullanabilirse, önemli yerlere gelebilir.

Jonas Ramalho(Athletic Bilbao-16 yaş)

Barakaldo doğumlu olan 16 yaşındaki, Angola asıllı Ramalho; Athletic’in çok şey beklediği gençlerin başında geliyor. Athletic forması giyen ilk siyahi oyuncu olacak olan Ramalho bu sezon ya da gelecek yıl Caparros tarafından A takıma alınması bekleniyor. Savunmanın ortasında oynayan genç oyuncudan beklentiler yüksek. İspanya U-17 takımıyla Avrupa Şampiyonası elemeleri kadrosunda da yer alacak.

Paco Alcacer(Valencia-16 yaş)

Valencia alt yapısının en önemli yeteneklerinden biri olan Paco, 16 yaşında ve forvet oynuyor. Isco, takımın gelecekteki Silva’sı olacak diye beklenirken, Paco için de Villa benzetmesi yapılıyor. İspanya ve Valencia genç takımlarında gösterdiği performans ve golcülüğüyle, Paco bu beklentiyi güçlendiriyor. Paco, stili itibariyle de Villa’yı andırıyor. Çabuk, teknik ve bitiricilik özellikleri çok fazla olan Paco, 1993 doğumlu olmasına karşın şu an kendisinden daha büyük olan 17-18 yaş grubunda yer alıyor. Paco’yu birkaç yıl içinde Valencia A takımında görebiliriz.

Ignaci Miguel(Arsenal-16 yaş)

Arsenal’in, Barça’dan çalıp götürdüğü bir başka yetenek de İgnaci Miguel Pons. 1.93’lük yetenekli savunma oyuncusu, güçlü fiziği, sezgileri ve top oyuna sokabilme becerileri ile Pique’yi andırıyor. İspanya U-17 takımıyla birlikte, Nijerya’da yapılacak Dünya Şampiyonasında da yer alacak olan Miguel’i transfer edebilmek için; Arsenal’in aralarında Atletico Madrid, Chelsea, M.United, Valencia gibi birçok takımı ekarte ettiğini söylememiz lazım. Yakın bir gelecekte çok önemli bir yıldız olması beklenen oyuncunun, Wenger’in Arsenal’inde çok da uzak olmayan bir zamanda görmek sürpriz olmayacak.

Edgar Badia(Espanyol- 17 yaş)


Edgar Badia, Espanyol alt yapısının en yetenekli kalecisi olarak dikkat çekiyor. İspanya U-17 takımının da kalesini koruyan Edgar, bu ay sonunda başlayacak olan FIFA U-17 şampiyonasında İspanya’nın en önemli kozlarından biri olacak. Mayıs ayında UEFA U-17 şampiyonasında da İspanya kalesini koruyan Edgar, üç maçını da 0-0 tamamlayan İspanya takımının kalesinde hayli güven vermişti. Fiziği itibariyle kendisinden iki jenerasyon büyük olan David De Gea’ya benzeyen Edgar, birkaç yıl içinde önce Kameni’nin alternatifi haline gelecek, sonrasında ise muhtemelen önemli bir kaleci olarak hem Espanyol, hem de İspanya futbolundaki yerini alacak.

Sergi Roberto Carnicer (Barcelona-17 yaş)

Barcelona alt yapısının, yetiştirdiği en önemli oyuncu profili bildiğimiz gibi Guardiola, Xavi, İniesta, De La Pena, Gerard, Busquets, Crosas gibi top tekniği yüksek oyun kuruculardır. Sergi de bu klasmanda bir isim. Orta sahada oynayan, top tekniği yüksek bir oyuncu.

17 yaşındaki Sergi, 1.75m boyunda. Orta sahadan daha çok hücuma yönelik bir oyuncu olan Sergi, aynı zamanda oldukça da golcü bir isim. Guardiola da bu özel yeteneğin farkında ve O’nu çok yakından takip ediyor.

Adrian Sanchez(Las Palmas-15 yaş)

Las Palmas’ın 15 yaşındaki Sol beki Adrian Sanchez’den beklentiler büyük. Adrian’ı kendi kadrosuna katmayı isteyen birçok takım var. Bunların başında da Barcelona geliyor. Barça, bu büyük yeteneği La Masia’ya getirmek istiyor.

Adrian, defansın solunda oynuyor. İyi bir fiziğe sahip. Savunmadaki başarısının yanı sıra, hücumda da çok etkili. Çok teknik ve sol kanadın tamamını çok iyi kullanıyor.

Suso(Liverpool-15 yaş)

Jesus Fernandez Saez, yani Suso. Liverpool’un bu yaz; Real Madrid ve  Barcelona’nın da aralarında bulunduğu dünya devlerini ekarte ederek transfer ettiği, yeni bir yıldız adayı. Orta sahanın ortasında ve solunda oynuyor. Rafa Benitez’in oyuncu özellikleri itibariyle Guti ve Riera’nın karışımı olarak gösterilen, bu oyuncuyu ne zaman A takıma alacağını bekleyip göreceğiz.

Suso için top tekniği yüksek, kaleye dikine giden, bir oyuncuda olması gereken çoğu özelliğe sahip bir yetenek olduğu söyleniyor. Suso, gol vuruşlarında da etkili. Suso’nun; Liverpool’un Fabregas’ı olacağı ve çok önemli bir yıldız adayını takıma kattıkları söyleniyor.

Edu Ramos(Malaga-17 yaş)

Edu Ramos, Malaga alt yapısından yetişen bir oyuncu. Orta sahanın ortasında oynuyor. Henüz 17 yaşında ve Malaga takımının bu sezon kadrosunda da yer alıyor. Oyuncu özellikleri itibariyle Xavi’ye benzetilen Edu Ramos’un şimdiden A takımda yer alacak olması, O’nun gelişimi ve tecrübe kazanması açısından çok öneml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder