6 Şubat 2012 Pazartesi

Real’in Yeni Ronaldo’su…



Portekiz’den sonra İspanya’nın da bir Ronaldo’su olacak önümüzdeki yıllarda. İspanya ilk Ronaldo’suna kavuşurken, Real Madrid’in yeni Ronaldo’su olacak bu isim.


Real Madrid’in 18 yaşındaki genç yıldızı Jese Rodriguez’den bahsediyorum. 1993 doğumlu olan Jese, iki sene önce 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında final oynayan ve finalde şansız bir biçimde İngiltere’ye kaybeden İspanya takımının Deulofeu ve Paco ile beraber en önemli yıldızıydı. Geçen zamanda Jese, sürekli futbolunu geliştirdi ve yaşı küçük olmasına rağmen Real Madrid Castilla takımının kadrosuna girdi ve şimdilerde bu takımın en büyük yıldızı.

Jese’nin yetenekleri, Mourinho’nun da gözünden kaçıyor değil. Mourinho bu sezon Jese’ye yaz kampı esnasında Amerika kadrosunda yer verdi. Şampiyonlar ligindeki Ajax maçında 18 kişilik kadroya alırken, Ponferradina ile oynanan kupa maçında da süper yeteneğe Ronaldo’nun yerine son 15 dakikada şans verdi.
Jese Rodriguez’i kısa bir süre izlesek bile, sahada Ronaldo’yu izlediğimizi düşünebilir. Hızı, çabukluğu, driplingleri, çalım özellikleri hatta koşu stili bile Ronaldo’ya çok benziyor. Jese’nin Ronaldo’nun oyunundan etkilendiği ve O’nu örnek aldığı çok açık ama Jese, özel bir yetenek ve bu Ronaldovari işleri çok ama çok iyi yapıyor. Her iki ayağını da çok iyi kullanabilen Jese, forvet arkasında, sağ ve sol kanatta da oynayabiliyor ve son derece de etkili.

Bu yaz İspanya U19 takımı yine Avrupa şampiyonu olmak için en büyük aday. Jese, müthiş İspanya takımının; Paco, Suso, Rafinha, Deulofeu, Denis, Juanmi gibi isimlerle birlikte en tehlikeli isimlerinden. 2 sene önce gösterdiği mükemmel performansı orda da göstereceğini düşünüyorum. Birkaç sene sonra ise tecrübe kazanıp, olgunlaştıkça İspanya ve Real Madrid’in hücumunda sıra dışı bir isim olacak. Tabi burada Real Madrid’in bu yeteneği elinden kaçırmaması gerekecek. Pablo Sarabia’ya verilmeyen şansın Jese’ye verileceğini düşünüyorum. Kaldı ki Real Madrid, O’na bu şansı vermese bile başka bir yerde Jese potansiyelini ortaya çıkaracaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder