14 Şubat 2012 Salı

Ruben Pardo



San Sebastian’da sessiz sedasız yeni bir yıldız doğuyor. Uzun yıllardır önemli ismi alt yapısından yetiştirememiş olan Real Sociedad’da şimdilerde Ruben Pardo konuşuluyor.

Bünyesinden son olarak Xabi Alonso gibi bir yıldızı çıkarmış olan Sociedad’ın son 10 yılda Alonso dışında çıkardığı en önemli isim ise Xabi Prieto olmuştu. Anoeta tribünlerini son dönemde ise yeni bir heyecan sardı. Son 2 ay içerisinde takımda forma şansı bulmaya başlayan orta saha oyuncusu Ruben Pardo, Anoeta tribünlerini şimdiden heyecanlandırmayı başardı. Montainer’in önceleri sonradan oyuna almaya başladığı Pardo son haftalarda ilk 11’de yer alıyor ve son olarak da Sevilla karşısında oynadığı mükemmel futbol ve attığı gol ile adından söz ettirdi.

1992 doğumlu olan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Pardo geçen yaz Avrupa Şampiyonu olan U19 İspanya takımında ve 2009 yılında da İspanya U17 takımında yer almıştı. Ruben Pardo özellikle geçen yaz şampiyon olan İspanya takımında belki; Sarabia, Morata, Deulofeu, Alex gibi isimlerin gölgesinde kalmış, adından çok söz edilmemiş olsa da attığı isabetli, derin ve uzun paslar, oyun zekası ve pozisyon bilgisi gibi özellikleriyle hem takımın hücumunda hem de takım savunmasına yaptığı katkıyla turnuvanın en iyileri arasındaydı.

30 Ekimde oynanan ve sonrada oyuna girdiği Real Madrid maçı, Pardo’nun Sociedad formasıyla ilk resmi maçı oldu. Ancak kısa sürede takımda kendisine yer bulmayı başardı Ruben Pardo. Birçok kez izleme şansı bulduğum Pardo’nun en önemli özelliği çok iyi pas atıyor olması diyebilirim. Özellikle savunma arkasına çok iyi paslar çıkarabiliyor. Kolay top kaybetmeyen, iyi pozisyon olan, oyun zekası ve özgüveni çok yüksek, duran topları çok iyi kullanan, özgüveni ve rakip kaleye gittiğinde de şut özelliği olan son derece kabiliyetli bir orta saha oyuncusu Ruben Pardo.

Ruben Pardo’yu geçen yaz ve daha önce İspanya Milli takım formasıyla izlemiş, ardından da son dönemde Sociedad formasıyla izlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim; Ruben Pardo’nun gelişim süreci de çok olumlu. Bu nedenle İspanya için Xavi potansiyelinde yeni bir yetenek daha geliyor diyebilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder