24 Şubat 2014 Pazartesi

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Merkez Savunmacılar

İspanya savunma ortasında oynayan oyuncular açısından Dünyanın en şanslı ülkelerinden biri. Dünyanın en iyi stoperlerinden Sergio Ramos ve Gerard Pique’ye sahip olma avantajına sahipler. Ancak bu ikilinin alternatifleri kimler olabilir? Carles Puyol’un uzun süredir sakatlık sorunları ve yaşlanmış olması nedeniyle burada farklı seçenekler ortaya çıkıyor.

SERGIO RAMOS – Real Madrid



27 yaşındaki 10 yıldır üst düzey futbol oynayan bir isim. Dünyadaki en iyi beş savunma oyuncusundan biri olduğu genel kabul gören bir durum. Birçoklarına göre de en iyisi. O varken İspanya savunması her zaman güvence altında. Ramos’un uzun yıllardır süren Milli takım kariyeri, tecrübesi ve büyük maç tecrübeleriyle Dünya Kupasındaki en önemli kozlarından biri.

Yaş: 27
Boy: 1.83
Milli Maç Sayısı: 115
Gol Sayısı:9

GERARD PIQUE – Barcelona



Pique bu sezon Barça forması altında zaman zaman eski formundan uzak olsa da O da Ramos gibi bölgesinin en iyilerinden. Puyol sonrası, Ramos ile de son derece iyi bir ikili oldular. Avrupa Şampiyonasında da oldukça iyilerdi. Gerard Pique belki de dünyadaki en teknik savunmacı. Ramos’un hızı ile birleşince bu ikili en iyi savunma ikilisi olarak kabul edilebilir. O da uzun yıllardır önemli bir deneyime sahip.

Yaş: 27
Boy: 1.92
Milli Maç Sayısı: 59
Gol Sayısı: 4

RAUL ALBIOL – Napoli



Ramos ve Pique’nin sakatlık gibi bir sorun olmadığı sürece ilk 11’in değişmezleri olacak bir gerçek. Brezilya kadrosunda ise bu ikilinin ardında bekleyecek bir yada iki oyuncu olacak. Buraya adaylar arasında ilk akla gelen isim ise Raul Albiol. Valencia’daki başarısının ardından Real Madrid’e giden ancak Real’de düzenli forma bulamayan Albiol bu sezon Napoli’ye transfer oldu. Dünya Kupası ve son Avrupa Şampiyonluğunda Milli takımda yer alan tecrübeli oyuncu bu avantajlarıyla genç rakiplerinden önde ancak zaman zaman ciddi hatalar da yapabilen bir oyuncu. Yine de eksiklerine rağmen önemli ve üst düzey bir savunmacı olarak kadroya girme şansı yüksek isimlerden biri.

Yaş: 28
Boy: 1.90
Milli Maç Sayısı: 44
Gol Sayısı: 0

İNİGO MARTİNEZ – Real Sociedad



İspanyol futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli savunmacı İnigo Martinez. Yüksek top tekniği, sol ayağını çok iyi kullanması, çok uzun olmamasına rağmen hava hakimiyeti yüksek, dengeli, sert ve sezgileri güçlü iyi bir savunma oyuncusu. Puyol sonrası dönemde O tarza yakın bir oyuncu. Aynı zamanda kabiliyetli de olması önemli bir avantaj. 21 Yaş Altı Şampiyonasında Marc Bartra ile beraber oldukça iyi bir ikili olmuşlardı. Tabi olarak Ramos ve Pique’nin hala yaşlı oyuncular olmamaları İnigo’nun da Milli takım açısından önünü tıkayan bir durum. Yine de Del Bosque’nin kadroda yer verebileceği bir isim. İnigo gençliğine rağmen ciddi bir tecrübeye de sahip. Del Bosque’nin de ilk alternatiflerinden biri.

Yaş: 22
Boy: 1.81
Milli Maç Sayısı: 2
Gol Sayısı: 0

MARC BARTRA – Barcelona



Bartra’nın kadroda yer alma şansı İnigo ve Albiol’e oranla düşük. Sakatlıklar oluşması durumunda bu şansı bulabilir. Bartra, Barcelona’da düzenli forma şansı bulamıyor. Zaman zaman forma giyen genç oyuncunun gelişimi de bu nedenle çok hızlı değil. Yetenekli ve iyi bir savunmacı olduğu kesin. Ancak milli takıma girebilmek için takımında yeterince maç yapmadığı bir gerçek. Del Bosque’nin seçeneklerinden biri olduğu için buraya yazıyorum ama bana göre Chico çok daha öncelikli tercih edilmeli.

Yaş: 23
Boy: 1.83
Milli Maç Sayısı: 1
Gol Sayısı: 0

CHICO FLORES – Swansea City



Jose Manuel Flores yani Chico. İki sezondur Swansea’da oynayan ve oldukça da başarılı maçlar çıkaran bir isim. Çok sert ve mücadeleci bir oyuncu Chico. Gücü ve sertliği açısından Ramos’a en çok benzeyen oyuncu. Top tekniği diğer isimlere göre daha düşük olsa da hem tecrübesi hem de kalitesiyle Brezilya’da düşünülebilecek bir isim. Ne var ki şuana kadar Del Bosque, O’na formayı hiç vermedi.

Yaş: 26
Boy: 1.87
Milli Maç Sayısı: 0
Gol Sayısı: 0

CARLES PUYOL – Barcelona



Son iki yıldır yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Euro 2012’yi kaçıran ve bu iki yılda Barcelona formasını da çok az giyebilen Puyol’un Brezilya’da yer alması zor görünüyor. Önümüzdeki üç ay içerisinde sakatlık yaşamaması, tekrar forma girmesi ve takımında yer alması olasılıkları gerçekleşirse tecrübesi ve inanılmaz savunmacılığıyla Del Bosque’nin tekrar aklına girebilir.

Yaş: 35
Boy: 1.78
Milli Maç Sayısı: 100
Gol Sayısı: 3

Brezilya kadrosunda yer alacak 23 oyuncudan 7 tanesinin savunma oyuncusu olma olasılığı yüksek. Üç yada dört bek yine üç yada dört stoper kadroda yer alabilir. Javi Martinez eğer kadroda yer alırsa O’nun da savunmada oynayabilecek olması savunmadan yapılacak seçimi üçe düşürebilir. Ramos ve Pique dışında, Albiol ve İnigo Martinez kadroda yer alma şansı daha yüksek görünen isimler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder