27 Şubat 2014 Perşembe

Dünya Kupasına Doğru İspanya: Ofansif Orta Sahalar

İspanya’nın birbirinden mükemmel isimlere sahip olduğu bir pozisyon, orta sahanın hücum kanadı. Buradan kadroya girecek çok önemli isimler var. Andres İniesta, David Silva, Santi Cazorla, Juan Mata. Girme potansiyeline sahip ve benim mutlaka olmasına inandığım İsco. Burada oynayabilecek başka yetenekler de var ancak bu isimlerin arasında olma ihtimalleri neredeyse yok.


ANDRES İNİESTA – Barcelona



29 yaşındaki Barça’lı yıldız yakında dalya demeye hazırlanıyor milli forma altında. Sakat olmazsa elbette Brezilya kadrosunda olacak. İspanya’ya son Dünya Şampiyonluğunu getiren yıldız isim büyük turnuvalarda takımını sırtlayan başlıca oyuncu oluyor. Zaten birçoğuna göre İspanya’nın en önemli yıldızı Andres İniesta. 6 numaralı forma O oynadığı sürece O’nda olacak.

Yaş: 29
Boy: 1.70
Milli Maç Sayısı: 94
Gol Sayısı: 11

DAVID SİLVA – Manchester City



İspanya’nın bir başka büyük yıldızı da David Silva. Valencia kariyerinin ardından Premier Ligin de en iyilerinden biri olan Silva, Brezilya’da İspanya’nın en önemli kozlarından biri. Üç büyük turnuva kazanan muhteşem kadronun en önemli parçalarından biri de Silva.

Yaş: 28
Boy: 1.70
Milli Maç Sayısı: 77
Gol Sayısı: 20

SANTI CAZORLA – Arsenal



Cazorla, Villarreal ve Malaga kariyerinin ardından Arsenal formasıyla bir seviye daha üste çıkmayı başararak büyük yıldızlar arasına girdi. O nedenle milli takımda genelde yedek kalan bir isim olsa da bu defa önemli işler yapabilecek durumda. O da İspanya için çok kritik ve önemli bir isim.

Yaş: 29
Boy: 1.68
Milli Maç Sayısı: 61
Gol Sayısı: 11

JUAN MANUEL MATA – Manchester United



Mata, Premier Ligde Chelsea formasıyla çok büyük işler yaptı. Attığı goller ve yaptığı asistlerle büyük bir yıldıza dönüştü. Mourinho’nun gelişiyle kadroda yer alamayıp Adanın bir başka büyük kulübü M.United’a transfer oldu. Milli takım kariyeri ise elbette önünde yer alan yukarıda bahsettiğimiz yıldızların varlığı ve Mata’nın daha genç olması nedeniyle o derece parlak ilerlemedi. Henüz kapasitesinin gerektirdiği katkıyı takıma yapabilmiş değil ama büyük potansiyeliyle her zaman bunu yapabilir.

Yaş: 25
Boy: 1.70
Milli Maç Sayısı: 32
Gol Sayısı: 9

İSCO – Real Madrid



İsco, Del Bosque’nin her zaman aklında olan bir isimdi. Daha önce de milli takıma kendisini çağırmıştı. Real Madrid’e transferinin ardından da kadroda yer aldı. Özellikle yakaladığı form ile bunu hak etmişti zaten. Ancak son dönemde Real Madrid ilk 11’nde düzenli yer alamıyor. Bu O’nun için bir handikap. Ancak İsco çok büyük bir yetenek ve kesinlikle İspanya Milli takımının önemli isimlerinden biri haline gelmesi gerekiyor. Tabi bu arada çok büyük isimlerin olması İsco’nun 21 yaşında ve alt yaş düzeylerinde hep forma giymiş, harikalar yaratmış bir isim olmasına rağmen yeterli seviyede şans bulmasını engelledi. İsco, İspanyol değil herhangi bir ülke vatandaşı olsaydı şuana kadar eminim ki o ülkenin en önemli oyuncularından biri olabilir ve en azından 20-30 kez milli formayı giyebilirdi. İsco, İspanya’nın geleceği ancak Brezilya’da da takıma çok katkı yapacak yaş ve tecrübeye sahip.

Yaş: 21
Boy: 1.76
Milli Maç Sayısı: 2
Gol Sayısı: 0


İspanya’nın bu bölgede oynayabilecek başka önemli isimleri de var. Ne var ki en azından şuan için 23 kişilik kadroda bu 5 isim dışında bu bölgede oynayabilecek başka bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Hatta İsco’nun ve belki de Mata’nın bile Brezilya kadrosunda olamayabilecek olmasını düşününce farklı isimlerden bahsetme gereği yok. Örneğin Suso çok önemli bir yetenek ama şimdilik bu isimlerin arasına giremez. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder