22 Haziran 2010 Salı

En Kötü İspanya


İspanya dün gece, Dünya Kupası H grubundaki ikinci maçında Honduras ile karşılaştı ve sahadan 2-0’lık bir sonuçla galip ayrıldı. Dün akşamki Del Bosque’nin İspanya’sı son üç yılda izlediğimiz en kötü İspanya’ydı.

Gruptaki ilk maçında İsviçre karşısında maç boyunca oyunu kontrol altında tutmasına rağmen, şansız bir gol yiyen ve istediği golü bir türlü atamayan İspanya ikinci maçında, Torres ve diğer bütün futbolcuların maç öncesi demeçlerine rağmen, kendi futbol anlayışlarından uzak bir kadro ve oyun ortaya koydular.

Maça; kalede Casillas, savunmada Ramos, Puyol, Pique, Capdevila, orta sahada üçlü bir orta saha bloğu; Xavi, Busquets, Xabi Alonso, sağ tarafta Navas, solda David Villa, ilerde ise Torres ilk 11’yle başlayan İspanya takımı alıştığımız sürekli pas yapan oyununu sergilemedi. Kaleye daha çabuk inmeyi planlayan Del Bosque, sol kanatı göz ardı ederek bir oyun planı çizmişti.

Dünkü İspanya, son yıllarda izlediğim en keyifsiz İspanya’ydı. Zayıf rakibi karşısında beklenen tempodan çok uzaktılar. Çok sayıda gol pozisyonuna girdiler, çok gol kaçırdılar fakat oyun anlayışları, maçtaki istekleri hiç bildiğimiz İspanya gibi değildi. Ayrıca grup birinciliğini garanti altına alabilmek için çok sayıda gol atabilirlerdi bu maçta.

Gelelim Del Bosque’ya. İspanya gibi bir takımı devraldı ve bu takım üzerinde gereksiz oynamalarda bulunmadı. Avrupa şampiyonu olan İspanya’yı hatırlayalım. Savunmanın önünde Senna, O’nun önünde İniesta, Xavi, Silva’lı üçlü bir blok ve bu grubun önünde Torres ve Villa ikilisi. Del Bosque bu harika organizasyonda yapacağı tek şey Torres ya da Villa yokken tıpkı Aragones’in yaptığı gibi Fabregas’ı koymak, Senna yerine de Alonso’yu oynatmaktı. Aragones’in takımından çok büyük bir şansı daha vardı Del Bosque’nin o da, Aragones’in iki sene önce sahip olamadığı Pique gibi harika bir savunma oyuncusuna sahip olmak.


Del Bosque ise Torres’in yokluğunu adeta fırsat bilip, iki  

14 Haziran 2010 Pazartesi

Barça'nın Yeni Messi'si: Gerard Deulofeu


Geleceğin Yıldızları köşemize bu hafta, Barcelona’nın 16 yaşındaki yeni yıldız adayı Gerard Deulofeu’dan bahsedeceğiz.

Gerard Deulofeu ismi benim için eski bir isim. Yaklaşık dört sene önce Deulofeu ismini duymuş, videolarını izlemiştim. Sonrasında bir iki yıl önce Deulofeu’nun Chelsea, Arsenal gibi takımlar tarafından takip edildiği ve transfer edilmek istendiği haberleri yayıldı. Merakla beklenen bu çocuğun bir an önce büyümesini bekledim, durdum. Ve Gerard Deulofeu ismi İspanya 17 Yaş Altı takımına, kendisinden bir yaş büyük bir jenerasyon ile, seçilmesiyle artık herkes tarafından duyuldu.

9 Haziran 2010 Çarşamba

Dünya Kupası Öncesi İspanya Analizi

Alışık olduğumuz bir önermedir, İspanya’nın Dünya Kupasının favorileri arasında olduğu. Ne var ki İspanyol Milli Takımı her Dünya Kupasında bir yolunu bulup, başarısız olmayı bilmiştir. Bu kez durumlar biraz daha farklı. İspanya, Güney Afrika’ya Avrupa Şampiyonu olarak geliyor ve en önemli favori durumunda.

8 Haziran 2010 Salı

Yeni Bir David Villa: Paco Alcacer



İspanya’da şu son zamanlarda, adından sıkça söz edilen bir isim var. Geçen ay yapılan UEFA 17 Yaş Altı şampiyonasında altı gol atarak gol kralı olan ve şampiyonanın en önemli isimlerinin başında gelen Valencia’lı Paco Alcacer.

1 Haziran 2010 Salı

Futbol Draft 2010


İspanya Futbol Federasyonu ve Marca gazetesi gibi kuruluşların desteklediği, her yıl sonunda İspanya’da oynayan 21 yaş altı futbolcuların ödüllendirildiği, Futbol Draft’da 2010 ödülleri sahibini buldu.

2006 yılından bu tarafa yapılan organizasyonda sene başında, her mevkide 12 oyuncu belirleniyor. Bundan sonra sırasıyla 132 oyuncu, 77’ye ve 55’e düşürülüyor. Son olarak da her mevkide altın, gümüş ve bronz olmak üzere oyuncular belirleniyor.