8 Haziran 2010 Salı

Yeni Bir David Villa: Paco Alcacer



İspanya’da şu son zamanlarda, adından sıkça söz edilen bir isim var. Geçen ay yapılan UEFA 17 Yaş Altı şampiyonasında altı gol atarak gol kralı olan ve şampiyonanın en önemli isimlerinin başında gelen Valencia’lı Paco Alcacer.

30 Ağustos 1993 doğumlu olan, 16 yaşındaki Paco Valencia’nın B takımı olan Valencia Mestella’da forma giyiyor. 93 jenerasyonunun en dikkat çeken isimlerinin başında gelen Paco, Valencia’nın yeni David Villa’sı olarak görülen Paco Alcacer İspanya 17 Yaş Altı takımıyla turnuva öncesi yedisi resmi, sekiz maçta 9 gol atarak dikkat çekmeyi başarmıştı.

Avrupa Şampiyonasında da çıktığı beş maçta, üçünde gol atmayı başaran Paco bu üç maçta 6 gol atarak gol kralı oldu. Muhtemelen Paco, gol atamadığı İngiltere final maçında daha iyi beslenebilse golcülüğünü yine konuşturacaktı. Keza kadroda olmayan diğer yıldız isimler de yer alsa, Paco çok daha fazlasını yapabilecekti.

Paco’yu tanımayanlar da bu turnuva sayesinde, O’nu tanımış oldular. Arsenal, Chelsea, M.United gibi İngiliz devleri de hemen Paco’nun peşine düştüler tabii olarak. Ne var ki, David Villa’yı 45 milyon avroya Barcelona’ya satan Valencia’nın yeni David Villa’sını elinden kaçırmaya niyeti yok. O’nu da satmaları gerekirse zamanı geldiğinde rakamlar katlanarak bu gerçekleşecektir.

Peki Nasıl bir golcü bu Paco? 17 Yaş Altı şampiyonasındaki beş maçta da Paco’yu izledim. Paco’yu tarif edecek, ilk ve en anlamlı sözcük; O gerçekten bir “golcü”

Paco, sağdan soldan takım arkadaşlarının ceza sahasına yaptıkları ortalarda, yerden ya da havadan çok iyi bir tek vuruş özelliğine sahip. Nereye koşacağını, nasıl deplase olacağını gayet iyi biliyor. Bu açıdan golcülük meziyetleri gelişmiş ve bilgisi çok fazla olan bir yetenek. 18 içinde Paco çok tehlikeli bir golcü. Teknik kapasitesi de son derece yüksek olan Paco, topla çok oynamayı seven bir görüntü çizmedi. Bu belli oranda avantaj ancak adam geçerek, pozisyon yaratma meziyetleri hakkında bize çok yeterli bir analiz yapma olanağı vermedi.


Paco’nun daha 16 yaşında bu kadar gelişmiş golcü özelliklerine sahip olması İspanya için mükemmel bir haber. Paco, İspanya ve Valencia için yeni bir Villa olmanın çok ötesine de geçebilecek kapasitede. Bu yüzden yaşı ve yaptıkları nedeniyle yeni bir Torres geliyor demek mübalağa olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder