14 Haziran 2010 Pazartesi

Barça'nın Yeni Messi'si: Gerard Deulofeu


Geleceğin Yıldızları köşemize bu hafta, Barcelona’nın 16 yaşındaki yeni yıldız adayı Gerard Deulofeu’dan bahsedeceğiz.

Gerard Deulofeu ismi benim için eski bir isim. Yaklaşık dört sene önce Deulofeu ismini duymuş, videolarını izlemiştim. Sonrasında bir iki yıl önce Deulofeu’nun Chelsea, Arsenal gibi takımlar tarafından takip edildiği ve transfer edilmek istendiği haberleri yayıldı. Merakla beklenen bu çocuğun bir an önce büyümesini bekledim, durdum. Ve Gerard Deulofeu ismi İspanya 17 Yaş Altı takımına, kendisinden bir yaş büyük bir jenerasyon ile, seçilmesiyle artık herkes tarafından duyuldu.

Gerard Deulofeu bir ay önce oynanan UEFA 17 Yaş Altı Şampiyonasının en çok dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başardı. Turnuvanın en beğenilen 10 oyuncusu arasında gösterilmesi de bunun bir göstergesiydi. Turnuvadaki ilk maçta sonradan oyuna giren Gerard, sağ kanatta gösterdiği performansla İsviçre maçından itibaren takımın ilk 11’inde yer almaya başladı. Portekiz maçından biri kornerden olmak üzere iki gol atan Gerard, Jese ve Paco ile birlikte İspanya takımının finale yürümesini sağlayan oyuncuların başında geldi.

Şampiyonanın bitmesiyle birlikte talipleri artan Gerard’ı, Barcelona elinden kaçırmamak için profesyonel kontrat imzaladı. Gelecek sezon da 17 Yaş Altı takımında forma giyecek olan Gerard, kendi yaş grubuyla birlikte İspanya’yı hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonasında başarıyla temsil edebilir ve adından gelecek yıl çok daha fazla söz ettirebilir.

Gerard Deulofeu, İspanya’nın son yıllarda yetiştirdiği birbirinden yetenekli isimlerden biraz ayrılıyor. İspanya son 10 yılda büyük yıldızlar çıkardı fakat bu isimler günümüzdeki Messi, Ronaldo ya da geçmişten Ronaldinho, Zidane gibi dünyanın en iyisi konumuna gelmiş oyuncular gibi değildi. Gerard’ın yetenekleri itibariyle bu koltuğa aday olduğunu düşünüyorum.

Gerard oyun alanı olarak Messi ve Ronaldo gibi bir açık oyuncusu. Hem sağ hem de sol açık oynayabiliyor. Sağ ayağını kullanan Gerard Deulofeu, her iki kanatta da son derece etkili. Küçük yaşına rağmen oyun bilgisi çok yüksek. Hızı, top tekniği ve adam eksiltme özellikleri, bilek hareketleri çok etkili. Bu açıdan Ronaldo’ya benzetilebilir. Aldığı her topu sonuna kadar kullanıyor olması eleştirebilecek tek yanı. Henüz fiziksel olarak çok iyi seviyede olmaması ise kabul edilebilir.


Guardiola’nın O’nu önümüzdeki 2 yıl içinde A takıma monte etmesi beklentisi var. Gerard Deulofeu çok büyük bir yetenek ve İspanyol futbolunun süper yıldızı olması için İspanyol futbolseverler merakla bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder