25 Ocak 2012 Çarşamba

İnigo Martinez



Bu sezon La Liga’da adından en çok söz ettiren isimlerden biri, Real Sociedad’ın 20 yaşındaki savunma oyuncusu İnigo Martinez. Şimdiden devlerin transfer listesine giren bu yeteneğe bir göz atalım.

17 Mayıs 1991’de doğan Basklı futbolcu, futbola doğduğu şehir olan Ondarroa’nın Aurrerá takımında futbola başlayıp daha sonra Sociedad alt yapısına geçti. 2009 yılında Sociedad B takımında, bu sezon başında ise Real Sociedad A takımında oynamaya başladı. İnigo Martinez, daha yeni girdiği Sociedad takımında kısa sürede ilk 11 oyuncusu haline geldi. Gösterdiği bu performansla da İspanya U21 takımında da yer almaya başladı.

İnigo Martinez’in savunmacı özelliklerine birazdan değiniyor olacağım ama O’nun bu kadar çok sükse yapmasında Athletic Bilbao ve Real Betis maçlarında attığı gollerin büyük etkisi var. Önce Athletic karşısında, ardından da Betis karşısında maçın son dakikasında orta sahada attığı iki golle gündeme geldi. Birbirinin kopyası olan bu iki goldeki becerisi İnigo Martinez’in adını duymamıza neden olan tek şey değildi. Aynı İnigo Martinez’in İspanya U21 takımıyla Gürcistan karşısında topuğuyla 30 metreden kendi kalesine attığı gol de, oyuncunun popülaritesini artıran etkendi.

Martinez’in attığı goller ve uzun top becerisi, Sociedad’lı olması sebebiyle de Xabi Alonso’yu anımsattı. Gelelim şimdi goller dışındaki Martinez’e. Barcelona, Real Madrid, Liverpool, M.United gibi dünya devlerinin transfer listesine girmeyi başaran ve bu uğurda 25 milyon € gibi bedelleri bu takımların ödeyeceğinin konuşmasına neden olan sadece Martinez’in bu gol becerileri değil elbette. İnigo Martinez bir savunmacı için çok uzun olmayan boyuna rağmen, yüksek top tekniği, çabukluğu ve pozisyon alma özellikleri, direnci, gücü, yüksek konsantrasyonuyla çağdaşı birçok savunmacıdan ayrılmış durumda. Özellikle Ferguson ve Guardiola’nın İnigo Martinez’i çok ciddi olarak istediği söyleniyor.

Gelecek yaz İspanya ile Olimpiyat milli takımıyla izleyeceğimizi düşündüğüm İnigo Martiez için bu yaz sadece Olimpiyatlar dolayısıyla hareketli geçmeyecek gibi görünüyor. Transfer piyasasının en çok dikkat çeken isimlerinden biri olması kuvvetle muhtemel ancak O’ Ada’yı mı tercih eder yoksa İspanya’nın iki büyük devinden birine mi gider, bunu zamanı gelince görüyor olacağız.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder