24 Ocak 2012 Salı

Jose Angel Pozo



Ada futbolunun İspanyol gençlere olan ilgisi bitmek bilmiyor. Fabregas ve Pique gibi isimlerin Barcelona alt yapısından Ada’ya transferleriyle başlayan süreç tüm hızıyla sürüyor.

Ada’nın bu sezon en büyük şampiyon adayı olan M.City’de; Chelsea, Arsenal, Liverpool ve M. United gibi takımların izinden giderek, genç İspanyolları transfer etmeye devam ediyor. City, Real Madrid alt yapısının harika çocuğu Jose Angel Pozo’yu kadrosuna katarak, hem Real Madrid’e hem de Pozo’nun peşindeki iki güçlü rakibi; Liverpool ve Chelsea’ye büyük bir çalım atmış oldu.

Henüz 15 yaşında olan Jose Angel Pozo’dan geçtiğimiz yazılarımda bahsetmiş ve Pozo’nun gelecekte çok büyük bir yıldız olmasını beklediğimi belirtmiştim. Hem forvet hem de forvet arkası olarak oynayabilen Pozo’nun hem İspanya’nın hem de Dünya futbolunun önemli yıldızlarından biri olması bekleniyor. Alt yaş kategorilerinde katıldığı birçok turnuvada, turnuvanın yıldızı olan Jose Angel Pozo, son olarak da 17 yaş altı Dünya kulüpler şampiyonasında iki yaş küçük olmasına rağmen yer almış ve yıldızlaşmıştı. Geçen sezon Real Madrid’de 34 gol atmayı başaran Pozo için M. City’nin bu transferi 3.5 milyon £ gerçekleştirdiği açıklandı.

Pozo, City’nin geçen sezon transfer ettiği Denis Suarez’in ardından, Rezerv takımına aldığı ikinci İspanyol isim oldu. M.City, Real Madrid’in elinden kaptığı Pozo’ya hem iyi bir ücret önerdiği hem de direk Rezerv takımda oynatmayı taahhüt ettiği belirtildi. Real Madrid Başkanı Perez’de genç yıldızı kaybetmekten dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.


Ada’nın büyük takımları geçmişte; Fabregas, Pique, Fran Merida, Suso, Ayala, San Jose, Tejera, Miquel, Bellerin, Jon Miquel Toral, Denis Suarez gibi genç İspanyol yetenekleri kadrolarına katmışlardı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder