14 Ağustos 2016 Pazar

Yeni Sezonda Real Madrid!



Real'in başkanı Florentino Perez. Perez deyince Los Galacticos akla gelir, büyük yıldızlar ve büyük transferler. Ne var ki geçen sezondan bu tarafa Perez'in Real'i transfer konusunda son derece durgun. Bu sezon da Real Madrid çok sessiz bir transfer dönemi geçirdi. Tek transferleri 32 milyon euroya, satın alma opsiyonuyla Juventus'dan aldıkları, kendi öz evlatları Alvaro Morata oldu. Juve ile geçirdiği iki sezonda önemli aşama kaydeden Morata'dan tıpkı Carvajal gibi önemli ölçüde istifade edebileceğini düşünüyor Madrid.


Real Madrid, Morata'yı alırken alt yapısından yetişen bir başka önemli değer Jese Rodriguez'i PSG'ye verdi. Bu açıdan bakılınca forvet hattında önemli bir değişiklik olmadığı söylenebilir. Tabi Morata'nın Benzema'ya daha uyun bir alternatif olduğunu söylememiz gerekiyor. Öte yandan kiradan dönen Marco Asensio ise hem Süper Kupa maçında hem de hazırlık kampında dikkat çekti ve hücum hattında rotasyonda kendine yer bulabileceğini gösterdi. Asensio'nun yeteneklerinden tıpkı Jese ve Morata gibi şüphe etmiyoruz ancak aradığı şansı ne ölçüde bulabilecek bunu göreceğiz.

Real'da Burgui, Vallejo, Diego Llorente, Marcos Llorente, Medran, Mascarell, Mayoral, Cherysev gibi isimler takımdan ayrıldılar. Bunlardan Medran ve Cherysev haricindekiler kiralık olarak gittiler.

Real'in ransferde Pogba, Alaba, Andre Gomes gibi bir çok ismi transfer etmek istediği yazılıp çizilse de bu transferlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Real geçen seneki gücünde bu sezona başlıyor diyebiliriz. Zidane'nin kazandığı özgüven ise geçen yıldan en önemli fark olacak. Zidane'nin yeterince verim alamadığı Isco ve James'in katkısını artırıp artıramayacağı bu sezon ki önemli soru işaretlerinden biri. Bu iki ismin Juventus tarafından istendiği de biliniyor. Bakalım hangisi gidecek ya da her ikisi de kalacak mı!

Ronaldo'nun Real'in en önemli artısı olsa da aynı zamanda önemli bir eksisi de. Diğer yıldızların O'nun varlığında yeteneklerini ne ölçüde sahaya yansıttıkları soru işareti.

Real Madrid'in hemen hemen her bölgede harika oyuncuları ve alternatifleri var bu kadroda. Ancak ellerinde Marcelo'nun alternatifi olduğunu söyleyemeyiz. Bu açığı kapatmak zorundalar. Bunun dışında oldukça güçlü durumdalar.


Zidane'nın Real Madrid'i Barcelona'dan bana göre bir adım daha geride ama biliyoruz ki bu durum onları La Liga ya da Şampiyonlar ligi şampiyonu yapmayacak değil. Son 3 yılda 2 kez şampiyonlar ligi kazandılar ama La Liga'yı artık kazanmaları şart.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder