16 Ağustos 2016 Salı

Yeni Sezonda Villareal!


Geçtiğimiz sezon Avrupa Liginde yarı finale kadar yükselen Villarreal, ligi ise 4.sırada bitirmeyi başararak şampiyonlar ligin ön eleme oynama hakkı kazanmıştı. Ancak sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala teknik direktör Marcelino takımdan ayrıldı. Yerine ise Fran Escriba getirildi. Bu değişikliğin takıma nasıl yansıyacağı Sarı-Denizaltılar için en önemli soru işareti. Bu takımın yaratıcısı sonuçta 2013'den bu yana takımın başında olan Marcelino Garcia Toral'di.


Yeni teknik direktör Fran Escriba ise önemli bir teknik direktör kariyerine sahip değil. Valencia, Atletico, Benfica gibi takımlarda asistan koçluk yapmıştı. 2012-2015 arasında Elche, 2015-2016'da ise Getafe'de çalışmıştı. Bu açıdan bakıldığında ciddi bir soru işareti olarak görünüyor.

Geçen sezonu harika geçirmiş bir takımın teknik adam değişikliğinin yanı sıra kadroda da önemli değişikliklere gittiğini görüyoruz. Savunmanın ortasında başarılı bir sezon geçiren Baily'i ciddi bir meblağ karşılığında M.United'a sattılar. Takımın bir başka önemli ismi Denis Suarez ise Barça'ya gitti. Kiralık olarak takımda yer alan kaleci Areola, golcü Baptistao takımdan ayrıldı. Geçen sezon rotasyonda yer alan orta sahada savunmaya dönük bir isim olan Pina'da takımdan ayrılan bir başka isim. Geçen sezon beklentilerin altında kalan Samu Garcia'da Rusya'ya transfer oldu. Nahuel, Adrian Marin, Pedraza, İniguez gibi genç isimler ise kiralık olarak başka takımlara gittiler.

Villarreal'e gelenler arasında önemli oyuncular var. Real'den Cheryshev, Betis'den N'diaye önemli transferler. İki tane İtalyan transferi oldu Villarreal'in. Sampdoria'dan orta saha oyuncusu Roberto Soriano'ya 15 milyon euro, Sassuolo'dan golcü Nicola Serrano'ya ise 13 milyon euro verdiler. Porto'dan kaleci Andres Fernandez ve solbek Jose Angel'i, Atletico Madrid'den genç golcü Santos Borre'yi kiraladılar. Takıma katılan iki golcü daha var. Arjantin'li Espinoza ve bir dönemin önemli yıldız adayı Pato.


Kadro ve teknik heyetteki bu değişimin ardından Villarreal için geçen sezon kaldıkları yerden devam ederler demek çok kolay değil. Takımın kimyası bozulmamış olsa da ve yeni oyunculardan da katkı sağlayabileceklerini düşünsem de özellikle Fran Escriba bir soru işareti.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder