22 Ağustos 2010 Pazar

Yeni Pique: Ignasi Miquel


Ignasi Miquel, İspanyolların Yeni Pique’si olarak lanse ediliyor. Tıpkı; Pique, Fabregas, Fran Merida, Pacheco gibi O da bir Katalan. Ignasi Miquel’in bu yıldızlardan farkı Barcelona’dan değil UD Cornella takımından Arsenal’e gitmiş olması.

Arsene Wenger iki sezon önce Ignasi Miquel’i transfer ederek, Adaya yine çok yetenekli bir İspanyolu götürmüş oldu. Fabregas ve Pique ile başlayan bu son beş yılda Adaya yetenekli İspanyol genç futbolcuların gitmesi çok sık yaşanan bir durum. Fabregas ve Pique bu isimlerin en başında gelenleri oldu. Ardından da Fran Merida, Dani Pacheco, Daniel Ayala, Sergio Tejera, Mikel San Jose gibi önemli yetenekler ada yolunu tuttu. İki sezon önce ise adaya giden Suso ve Ignasi Miquel’de, Fabregas ve Pique olacak kıvamda yetenekler.

28 Eylül 1992 doğumlu olan 17 yaşındaki Ignasi Miquel, Arsenal Rezerv takımının da kaptanlığını yapıyor. Savunmanın ortasında oynayan Miquel, 1.93’lük boyu ve üstün top tekniği ile Pique’ye çok benziyor. Gelecekteki önemli savunma oyuncularından birisi olmasına kesin gözüyle bakılan Ignasi Miquel’in tabii ki en büyük şansı Arsene Wenger gibi bir üstadın takımının bir parçası olması. Genç futbolculara verdiği değer tartışılmaz olan Arsene Wenger’in Ignasi Miquel’i gelecek sezondan itibaren Arsenal takımında oynatması beklenebilir.

İspanyol savunma oyuncularının diğer ülke savunma oyuncularına göre daha teknik oyuncular olduğunu biliriz ancak fizik açısında özellikle Kuzeyli rakiplerine oranla daha ufak tefektirler. Ne var ki Pique, üstün fiziği ve müthiş top tekniği ile çok ön plana çıkmış bir oyuncu oldu. Ignasi Miquel’de tıpkı Pique gibi üstün bir tekniğe ve O’nun gibi çok güçlü bir fiziğe sahip.

Ignaci Miquel, İspanya futboluna önümüzdeki 10-15 senelik dönemde büyük katkı sağlayabilecek önemli bir yetenek. Miquel’i takip edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder