23 Ağustos 2010 Pazartesi

Suso


İspanya, Dünyaya yeni bir yıldız daha armağan ediyor. İsmi Suso Fernandez. Geçen yaz Liverpool, iki büyük İspanyol devi; Barcelona ve Real Madrid’le bu harika çocuk için büyük bir transfer rekabetine girmiş ve sonuçta kazanmıştı. Cadiz’in 1993 doğumlu büyük yeteneği; Suso’yu transfer etmeyi başarmışlardı.

Bu sezon öncesi Liverpool’un yaz kampına da dahil edilen Suso, M. Gladbach ile oynanan maçta Jovanovic’in yerine oyuna girdi. Liverpool taraftarının Suso’dan beklentileri çok fazla. Halen Liverpool Rezerv takımında forma giyen Suso’nun çok büyük bir yıldız olacağı beklentisi hayli fazla.

Jesus Joaquin Fernandez Saenz De La Torre tam isimli oyuncunun lakabı ise Suso. 1993 doğumlu olan Suso, İspanya 17 Yaş altı milli takımının da çok önemli bir ismiydi fakat Melendez, Avrupa Şampiyonası öncesi Suso ve bir başka yetenek Malaga’lı Juanmi’yi disiplinli davranmadıkları için takıma almamıştı. Suso, eğer o şampiyonada yer almış olabilseydi sanırım her şey çok daha farklı olabilirdi. Yine de Melendez’in kararının Suso’nun geleceğine katkı sağlayacağını düşünenlerdenim.

Suso, tipik bir forvet arkası. O’nu; Guti, Xavi, Fabregas ve İniesta gibi yıldızlara benzetenler çok. Cadiz’in genç takım çalıştırıcısı ve aynı zamanda Suso’yu keşfeden isim Quicke Gonzalez, Suso’nun müthiş bir futbol zekasına sahip olduğunu söylüyor. Harika bir pas yeteneği, bir forvet kadar iyi gol vuruşları ve müthiş bir futbol vizyonuna sahip olduğunu da ekliyor. Suso bu yeteneklerinin yanı sıra bir takım oyuncusu olarak da karşımıza çıkıyor.

Suso için İngiltere’de düşünceler benzer. Özellikle bu yaz, Suso’nun ve Rezerv takımla göstermiş olduğu performansın ardından beklentiler daha da artmış durumda. Liverpool Rezerv takım koçu John McMohan’da Suso’nun büyük bir yıldız olacağını düşünenlerden. Liverpool koçu Roy Hodgson’ın da düşünceleri benzer.

Mükemmel bir sol ayağa sahip olan Suso, orta sahanın beyni olacak teknik ve oyun zekasına fazlasıyla sahip. 16 yaşındaki Suso, Liverpool’un gelecek bir iki sezon içinde kadroda yer vereceği çok büyük bir yetenek.

Suso’nun önemli bir yıldız olacağını şimdiden sizlere duyurmak istiyorum. Suso ismini bundan sonra daha sık duyacağız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder