8 Ağustos 2010 Pazar

Pablo Sarabia


Geleceğin Yıldızları köşemizde bu hafta Real Madrid’in çok büyük beklentileri olan bir yıldız adayını tanıtmak istiyorum. Pablo Sarabia bu yazımızın konuğu.

11 Mayıs 1992 Madrid doğumlu olan Pablo Sarabia, geçen yaz yapılan Dünya 17 Yaş Altı Gençler şampiyonasında en çok göze batan isimler arasında yer almıştı. İspanya, şampiyonayı üçüncü tamamlarken; Koke, Borja, Muniain ve Isco ile birlikte İspanya takımının en önemli yıldızları arasındaydı.

18 yaşındaki Pablo Sarabia, şu an İspanya 19 Yaş Altı takımının da kadrosunda yer alıyor. Real Madrid B takımında geçen sezon 16 maçta 3 gol atan Sarabia, İspanya U-17 takımında da 20 maçta 5 gol attı.

Pablo Sarabia bu sezon Real Madrid ile olan sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı. Real Madrid yönetimi Chelsea, Arsenal, Barcelona gibi devlerin yakından ilgilendiği bu yıldız adayını göz ardı etmedi ve O’nu takımda tuttu.

Pablo Sarabia her iki kanatta oynayabiliyor. Özellikle sol kanatta forma giyiyor. Müthiş bir top tekniğine sahip ve oldukça da hızlı bir oyuncu. İspanyolların sıklıkla yetiştirdiği ve futbol profillerine de çok uygun olan Mata, Pedro, İniesta tarzında topla çok çabuk, kenarlara hızlı bir şekilde inebilen bir yetenek. Gol vuruşları da çok düzgün. Maç içerisinde temposunun çok düşmemesi ise bence bu yetenekte bir oyuncu için en önemli artısı. Her iki ayağını da mükemmel kullanan Pablo Sarabia, Real Madrid’de Jose Mourinho’nun elinde bir dünya yıldızı olabilecek kapasiteye sahip.

Real Madrid’in geçmişte birçok genç oyuncusuna fazla şans vermediğini biliyor olsak da Sergio Canales transferi ve Pablo Sarabia’ya verilen değer bu görüntünün son zamanlarda değişime uğramış olduğu izlenimini doğuruyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder