23 Temmuz 2012 Pazartesi

Barcelona ve İspanya

Son üç büyük turnuvayı kazanarak, kırılması güç bir rekora imza atan İspanya Milli takımının bu başarısının mimarının Barcelona olduğu artık her kesim tarafından kabul eden bir olgu. Peki gerçekten bu doğru mu?
Futbolda son 5-6 seneye Dünyada damgasını vuran iki takım var. Biri Barcelona diğeri ise İspanya Milli takımı. Yakaladıkları başarılarla da bu iki takım Dünyanın efsane takımları arasında yerlerini aldılar. Barça’nın oynadığı futbol, yakaladığı başarılar ve nihayetinde de İspanya takımının çoğunluğunu oluşturan Barcelona’lıların varlığı İspanya’nın başarısının sırrı olarak düşünüldü. Bu yazımda bunun ne kadar doğru olup olmadığına bakmak istedim.

17 Şubat 2012 Cuma

Iker Muniain: Bask’ın Messi’si



Bask Ülkesinin en sevdiği futbolcuların başında Iker Muniain geliyor. Bu sevginin altında yatan en önemli etkenlerin başında; Muniain’in daha 17 yaşını bile doldurmamışken A takımda oynaması ve yetenekleri ve oyun stiliyle Basklılar için Messi’ye benzetilmesi geliyor.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Martin Montoya



La Masia’nın son dönemde yetiştirdiği en etkileyici isimlerden biri de Martin Montoya. Hem İspanya Milli takımının hem de Barcelona savunmasının sağ tarafını uzun yıllar alıp götürecek bir isim Montoya.

14 Nisan 1991 doğumlu olan Montoya, 8 yaşında giymeye başladı Barcelona formasını. 2009 yılında Barcelona B takımında oynamaya başlayan Martin Montoya, geçen yıl da Barcelona A takım formasını 2 kez giydi. Zaman zaman ilk 18’e de alınan Montoya, geçen yaz Del Bosque tarafından Şili ve Lihtenştayn milli maçları için aday kadroya dahil edildi.

14 Şubat 2012 Salı

Ruben Pardo



San Sebastian’da sessiz sedasız yeni bir yıldız doğuyor. Uzun yıllardır önemli ismi alt yapısından yetiştirememiş olan Real Sociedad’da şimdilerde Ruben Pardo konuşuluyor.

13 Şubat 2012 Pazartesi

Yeni Fabregas: Jon Miquel Toral



Cesc Fabregas ismi bir devrimdir. Başta Arsenal olmak üzere Ada kulüplerinin İspanya’yı, özellikle de Barcelona’yı keşfetmesinin devriminin adıdır Fabregas.

Yeni Puyol: Marc Muniesa




Barcelona’nın efsane oyuncusu Carles Puyol artık futbolunun son baharında. 34 yaşına giren yıldız futbolcu gerek İspanya Milli takımında gerekse de Barcelona’daki dönemi artık bitmeye yaklaşıyor.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Real’in Yeni Ronaldo’su…



Portekiz’den sonra İspanya’nın da bir Ronaldo’su olacak önümüzdeki yıllarda. İspanya ilk Ronaldo’suna kavuşurken, Real Madrid’in yeni Ronaldo’su olacak bu isim.

29 Ocak 2012 Pazar

Endüstriyel Futbola Meydan Okumak!



90’lı yılların tamamının ve 2000’li yılların da ilk yıllarının en moda tartışmalarının başında, gerek ülkemizde gerekse de dünyada, Küreselleşme olgusu geliyordu. Şimdilerde belki unuttuğumuzdan belki de artık içselleştirdiğimizden midir nedir, pek konuşmuyoruz Küreselleşmeyi.

25 Ocak 2012 Çarşamba

İnigo Martinez



Bu sezon La Liga’da adından en çok söz ettiren isimlerden biri, Real Sociedad’ın 20 yaşındaki savunma oyuncusu İnigo Martinez. Şimdiden devlerin transfer listesine giren bu yeteneğe bir göz atalım.

24 Ocak 2012 Salı

Jose Angel Pozo



Ada futbolunun İspanyol gençlere olan ilgisi bitmek bilmiyor. Fabregas ve Pique gibi isimlerin Barcelona alt yapısından Ada’ya transferleriyle başlayan süreç tüm hızıyla sürüyor.